home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
„Mesélj anya, milyen voltam...”
Tóth Lívia
2014.03.11.
LXIX. évf. 11. szám
„Mesélj anya, milyen voltam...”

A törökkanizsai Ablak Színház Egyesület szervezésében tartották meg a II. Mesélj rólam vers- és prózamondó versenyt. Az esemény helyszíne, a helybeli Branislav Nušić Könyvtár díszterme szűkösnek bizonyult, a megmérettetésre ugyanis majdnem száz versenyző érkezett a kísérőivel — pedagógusokkal, csoportvezetőkkel, szülőkkel — Nagykikindáról, Szabadkáról, Palicsról, Hajdújárásról, Csókáról, Törökkanizsáról, Kishegyesről, Magyarkanizsáról, Kispiacról, Zentáról és Felsőhegyről.

 

A jelentkezők hét kategóriában igyekeztek tudásuk legjavát adni, legnépesebb az első és második osztályosok csoportja volt — több mint harmincan álltak a társaik és a közönség elé, a középiskolások, valamint a felnőttek pedig csak hárman voltak. A kiírás címe Csorba Piroska versére utal. A bemutatkozók elsősorban olyan költeményt, szöveget választhattak, amely az emberi, különösen az anya-gyermek kapcsolat szépségére hívja fel a figyelmet.

A fellépők vendégül látásában Rusz Zsuzsanna szervezőnek Özvegy Tímea óvónő, László Enikő és Bagári Adrienn egyetemi hallgató, valamint Szél Mónika és Apró Ilona segédkezett.

A rendezvényt a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet, a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség és a Forum Könyvkiadó támogatta.

A sok szép vers és próza meghallgatása után az Ábrahám Lívia magyar nyelv és irodalom szakos tanár, Kalmár Zsuzsa színművész, a szabadkai Népszínház magyar társulatának tagja, Krizsán Szilvia, az Újvidéki Színház színművésze, Oláh Tamás, a magyarkanizsai Gondolat-Jel Társulat művészeti vezetője és rendezője alkotta bírálóbizottság a következő döntést hozta:

Óvodások: 1. Tratyik Regina (Törökkanizsa), 2. Barát Dániel (Kispiac), 3. Kávai Réka (Kispiac). Különdíjat kapott a törökkanizsai Szabó Martin Zénó.

1. és 2. osztályosok: 1. Rekovics Réka (Felsőhegy), Wolland Gergő (Zenta), Ballangó Annabella (Törökkanizsa). Különdíjas a magyarkanizsai Faragó Tamás, a felsőhegyi Fajka Zsóka és a zentai Makrinov Alexandró.

3. és 4. osztályosok: 1. Sütő Theodóra (Szabadka), 2. Börcsök Barbara (Szabadka), 3. Polyák Ákos (Felsőhegy). Különdíjat érdemelt ki Sándor Ferenc (Törökkanizsa), Huszár Mónika (Kispiac) és Kőműves Csenge (Kishegyes).

5. és 6. osztály: 1. Kovács Dorina (Móra Ferenc MME, Csóka), 2. Szalai Klaudia (Hajdújárás), 3. Balley Ingrid (Palics). Különdíjas lett a kishegyesi Szőke Rebeka.

7. és 8. osztályosok: 1. Szabó Regina (Móra Ferenc MME, Csóka), 2. Kőműves Csaba (Kishegyes), 3. Dupák Fanni (Móra Ferenc MME, Csóka). Különdíjat vihetett haza Bojkó Andrej (Kishegyes) és Beszedics Adrienn (Móra Ferenc MME, Csóka).

Középiskolások, felnőttek: 1. Marx Éva (Móra Ferenc MME, Csóka), 2. Miklenovics Aranka (Szabadka), 3. Zvar Zsanett (Törökkanizsa).

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..