home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Mesebeli villa a Comói-tó felett
Gyulai Özvegy Andrea lakberendező
2022.01.26.
LXXVII. évf. 3. szám
Mesebeli villa a Comói-tó felett

Az olaszországi Comói-tóra remek kilátást kínáló, hatalmas, impozáns villa a klasszikus mivoltával a vízre tekintő luxusvillák sorát ékesíti. A Villa Peduzzit 1909-ben építették, és igazából nem is csak a tóra néz, hiszen 881 méteres magasságban található, ezáltal páratlan a panorámája a tó környékére is.

A régi épület az elmúlt években természetesen jelentős ráncfelvarráson esett át, mégpedig Andrea Meirana olasz építész tervei szerint. A villának meg kellett maradnia az eredeti, múlt század eleji pompájában, valamint a kortárs élet fényűzésében. A felújítás során néhány terasszal is bővítették, mellyel együtt is megőrizte eredeti arányait.

A felújítás, átalakítás eredeti célja az volt, hogy az épület öröksége és a természet szépsége közti összhang megmaradjon, így nem volt szabad az eltérő elemek bevonása.

A pompát, a luxust a belső térben található, kézzel készült fa-, márvány- és szövetanyagok, textúrák, berendezési elemek emelik. A belső tér stílusa art nouveau, melyet az olaszok libertynek neveztek el. A libertyt egyszerű vonalú, skandináv darabokkal és a japán dizájn elemeivel ötvözték, ezáltal létrehoztak egy élhető belsőteret, ami növelheti az értékét a villának, melynek berendezése nem megy ki a divatból.

Érdekes az egyes helyiségek mennyezetén felbukkanó virágos dekoráció, valamint a mozaikmintás padló a bejáratnál. Az egyébként az egyszerűségről és az eleganciáról, a tisztaságról tanúskodó berendezés mellett sehol nem találunk függönyt, drapériát, mely véletlenül eltakarná a környékre való kilátást. Minden szoba teraszáról, ablakából más és más panorámát látni, szinte megérinthetjük a hegycsúcsokat.

A villa több mint 1200 négyzetméter alapterületű, kilenc háló- és hét fürdőszoba található benne. Kialakítottak továbbá nappalit, étkezőt, konyhát, valamint játék- és tévészobát is.

A fürdőszobák carrarai márványból készült burkolatot kaptak, mely a fehér szaniterekkel együtt igazi luxushatást kelt. Az étkezőben hatalmas asztal található, melyet tizenkét fő tud körülülni. A nappaliban zongora ígér harmonikus hangulatot, ha valaki megszólaltatja.

A legvonzóbb része a villának mégis az a medence, ahonnan a teljes környék panorámája látható — még a hóval fedett hegycsúcsok is. A vízszint megegyezik a medence külső falának magasságával, ezért szinte egybeolvad a tájjal. A fürdőző nem is érzékeli, hol a határ a medence és a tó vize között. A nappali tere az elhúzható ajtóval, illetve a medence vizével bővül, így akár a nappaliból is a vízbe léphetünk.

A villa körül több nagyobb terasz is kényelmes kiülést, pihenést kínál, nem beszélve a tájban való gyönyörködésről.

A tóhoz lejutni nem ördöngösség, hiszen a bejárattól mindössze 500 méterre található egy felvonó, mely csupán néhány perc alatt a tóparthoz viszi a látogatót.

Képek forrása: Villapeduzzi.com

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..