home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
„Mert a haza te magad vagy”
Tóth Lívia
2020.10.23.
LXXV. évf. 43. szám
„Mert a haza te magad vagy”

A zentai városháza oszlopcsarnokában megemlékezést tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából. Az eseményen dr. Rajki Márton zentai mártír emléktáblájánál Magyarország szabadkai főkonzulátusa nevében dr. Rusz Radován, a Magyar Nemzeti Tanács képviseletében mgr. Hajnal Jenő, Zenta Község Önkormányzata részéről Czegledi Rudolf polgármester és Szabó Dékány Zsófia, a községi képviselő-testület elnöke helyezte el az emlékezés virágait. A koszorúzásban részt vettek a Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezetének, a Vajdasági Magyar Szövetség Női, Nyugdíjas és Ifjúsági Fórumának, a Rákóczi Ifjúsági Szervezetnek és a Magyar Mozgalomnak a képviselői.

A rendezvény a Művelődési Ház nagytermében folytatódott, Czegledi Rudolf polgármester mondott köszöntőt. Az 1956-os események méltatása és jelentőségének a kiemelése után az ünnepi összeállítás címe, „Mert a haza nem eladó” kapcsán kifejtette, ez a néhány szó önmagában is sokatmondó, de még szebb az idézett vers vége, mely szerint a haza mi magunk vagyunk. A mindennapjaink, a tettekre váltott gondolataink, az egész életünk.

— Éppen ezért valljuk, mindannyiunk feladata, hogy erősítsük nemzetünket, azon belül pedig a saját közösségünk összetartozását. Bízom benne, hogy itt, a szűkebb környezetünkben is rádöbben egyszer mindenki, hogy közösségünk attól lesz erős és stabil, ha nap mint nap közösen és a legjobb tudásunk szerint dolgozunk ennek a megteremtésén — mondta Czegledi Rudolf. 

A műsorban közreműködött a fennállásának 15. évfordulóját ünneplő Mécsvirág együttes, Krnács Erika előadóművész, Baráth Hajnal Anna és Zsoldos Ervin verséneklő, valamint a zentai Jézus Szíve-templom énekkara, a Musica Sacra kórus, Edelényi Magdolna karnagy vezetésével.

Az ünnepi rendezvénysorozat fő szervezője és támogatója Zenta Község Önkormányzata és a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ volt.

Fotók: Gergely József (Magyar Szó)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..