home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Menőség, vagyis Mimóság
Bíró Tímea
2021.01.05.
LXXV. évf. 53. szám
Menőség, vagyis Mimóság

Figyelemfelkeltő és vidám minták, bőrbarát anyagok, elasztikus ruhadarabok — leginkább így lehetne jellemezni a hirtelen berobbanó és hatalmas népszerűségnek örvendő Mimo motyókat, mely nemcsak divatos, de kényelmes viseletet is nyújt a gyerekek számára. Nem túlzás azt állítani, hogy a Mimo motyók egy úttörő vállalkozás a térségünkben.

Adán kattog szorgosan Varga Imola varrógépe, aki szebbnél szebb ruhadarabokba bújtatja az apróságokat, de ezért az egész család összefogott, és mindenki kiveszi a részét a munkából.


Imola a férjével és a kislányával

— Nálunk nem újdonság a vállalkozó szellem, hiszen a család néhány tagja már több területen kipróbálta magát. Az én ötletem volt ez a projektum, amikor ugyanis megszületett a kislányunk, akkor elkezdtem keresni azokat a ruhadarabokat, amelyek kényelmesek lehetnek számára. Sokat nézelődtem az interneten, és egyszer csak rátaláltam a háromméretű nadrágokra, melyek nagyon megtetszettek, és vásároltam is egyet. Mindeközben a tavasszal elvittük a gyerekeket Polyák Szollár Anna barátnőmmel a játszótérre, és ő boldogan újságolta el, hogy a férjével szeretnének fajátékokat készíteni, és Artemo néven forgalmazni őket. Örömmel hallottam, hogy gyermekkori barátnőm fejében is az enyémhez hasonló ötlet fogalmazódott meg, és egymást lelkesítve ecseteltük terveinket. Tudtam, hogy a varráshoz be kell szereznem egy varrógépet, illetve bővítenem kell azt a szerény varrótudásomat, amelyet édesanyámtól kaptam. Sikerült elsajátítanom a szükséges technikákat, így én varrom a ruhadarabokat, de édesanyám a jobbkezem, aki vagy a varrásban segít, vagy pedig a kislányommal foglalkozik, hogy időt tudjak szánni a munkára. A szülési szabadság után nem mentem vissza a munkahelyemre, teljes mértékben a Mimo motyók lett a hivatásom. A termékek fotózását és a közösségi oldalakon történő megjelenítését a húgomra és a férjemre bíztam, családon belül ehhez nekik van a legtöbb érzékük, tehát ők a marketingesek — mondta el lapunk olvasóinak Imola.


Mimo szoknyákban pompázó kislányok

A kisgyermekes szülők nagy örömére augusztus 15-én jelentek meg a színes ruhadarabok és kiegészítők a Facebook közösségi oldalon. A legnagyobb siker a Mimo gatyót övezi, melynek egy-egy darabja három méretet hordoz magában (56—62—68, 68—74—80, 80—86—92, 92—98—104), fazonjának köszönhetően babahordozás- és mosipelus-kompatibilis. A kislányoknak divatos és vagány megjelenést kölcsönző Mimo szoknyák szintén többméretűek. A téli öltözetet díszítik a Mimo sapkák és sálak, az utóbbiak télen plüssbéléssel gondoskodnak a meleg viseletről. A csinosságra vágyó kislányok különböző mintájú fejpántok közül is válogathatnak. A család babaköszöntő szetteket is összeállít, melyek egy gatyót, nyálkendőt és sapkát tartalmaznak.

Imola elmondta, hogy elsősorban pamutdzsörzéből készülnek a ruhák, mely 95%-ban pamutot, 5%-ban pedig elasztánt tartalmaz. Az őszi és a téli ruhadarabok varrásához a futter is felhasználható, mely összetételében szintén főként pamut, de vastagabb kivitelezésben.

— Az anyagokat Magyarországról, Németországból és Hollandiából szerezzük be. Elsősorban az érdekes vagy kedves minták keltik fel az érdeklődésemet, hiszen a gyerekek nagyon szeretik az állatokkal díszített vagy a vidám hangulatú anyagokat, de egyszínű textilekkel is dolgozunk. Természetesen csakis olyan anyagokat választunk, amelyek STANDARD 100 by OEKO-TEX® jelzésűek. Ez a megkülönböztető jelölés az elmúlt több mint két évtizedben a textiltermékek világszerte legismertebb környezetvédelmi tanúsító védjegyévé vált. Ezek a ruhák bőrbarátok, és nem tartalmaznak káros anyagot, ami különösen jelentős az érzékenyebb bőrű kicsiknél. Környezetmérnök végzettségű szülőként nagyon fontos számomra, hogy az utóbbi időben egyre több olyan anyagot is sikerült beszereznünk, amely megkapta az úgynevezett GOTS (Global Organic Textile Standard) minősítést. Szeretnénk a termékeinkkel óvni a környezetet — emelte ki Imola.


A Mimo gatyókban vidámabb a játék

Az Artemóval közös adventi nyereményjátékon rengetegen részt vettek, sokan szerettek volna Artemo—Mimo motyók csomagot a fa alá, emellett pedig folyamatosan érkeztek a megrendelések, úgyhogy a szorgos kezeknek nem volt megállás. A kézművescsalád egyik jövőbeli terve az, hogy az Artemo mellett a Baby Pine nevű sópárnák készítőjével, Mándity Lenkével együttműködve közösen állítsanak össze csomagokat a szülők és a gyerekek számára.

— Elsősorban egy műhelyt szeretnénk kialakítani, amiben majd édesapám lesz a segítségemre. Jelenleg a nappaliban születnek a Mimo motyók, és jobb lenne egy olyan tér, amelyet csak a varrásnak szentelhetek. A terveink között szerepel az is, hogy a nyáron rövidnadrágokkal és egyéb ruhadarabokkal, kiegészítőkkel kedveskedünk a babáknak és a gyerekeknek.

Dinoszauruszok, tűzoltókocsik, madarak, macskák, helikopterek, erdei állatok és megannyi kis barát várja, hogy egyedi és különleges öltözettel tegye ünneppé a hétköznapokat.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..