home 2023. november 29., Taksony napja
Online előfizetés
Megünnepelték a helyi közösség napját
(B. T.)
2016.01.27.
LXXI. évf. 4. szám
Megünnepelték a helyi közösség napját

A Muzslya szomszédságában lévő Sava Kovačević helyi közösség január 25-én ünnepelte fennállásának 51. évfordulóját.

Az ünnepség elején a meghívott vendégeket — Saša Santovacot, Nagybecskerek polgármester-helyettesét, a városi közvállalatok, az egyház és a civil szervezetek képviselőit, Molnár Attilát, a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola igazgató-helyettesét, valamint Hallai Mihályt és Borbély Tivadart, Muzslya helyi közösség tanácsának képviselőit — Radeta Čvorović, a helyi közösség tanácsának elnöke üdvözölte, majd egyperces néma főhajtással megemlékeztek Dušan Kokirról, a helyi közösség tanácsának nemrégiben elhunyt alelnökéről. Ezután megkoszorúzták a helyi közösség udvarában levő Sava Kovačević-mellszobrot, majd Nikola Tankosić, a helyi közösség tanácsának tagja megnyitotta azt a kiállítást, amely a település kiépítésétől napjainkig eltelt időszakot, illetve a civil szervezetek — Nők Klubja, Vöröskereszt, Ifjúsági Klub stb. — éveken át tartó tevékenységét mutatja be.

Ilija Mandić, a helyi közösség tanácsának alelnöke elmondta, hogy a tavalyi év legnagyobb eredménye az új egészségügyi otthon felépítése és megnyitása volt. Ezenkívül sikerült megjavíttatni az utcai kivilágítást, kiaszfaltozni egy játszóteret, az óvoda növendékeivel és a helybeli nők egyesületével karöltve pedig színvonalas gyermekhetet rendeztek.

A szervezők alkalmi műsorral is készültek. Bemutatkoztak a helybeli Mladost Karateklub ügyes kezű tagjai, a helyi Tücsök Óvoda növendékei, valamint a muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola tanulói is, akik szavalattal, énekkel és tánccal tették színesebbé a műsort.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..