home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Megújult a zentai kis zsinagóga
Tóth Lívia
2022.03.26.
LXXVII. évf. 12. szám
Megújult a zentai kis zsinagóga

Az 1928-ban épült zentai ortodox imaház (kis zsinagóga) 1956-ban került a város tulajdonába, és azóta nincs szakrális funkciója. Huzamosabb ideig tornateremként működött és sportcélokat szolgált, de ez hamarosan megváltozik. A teljes körű külső és belső rekonstrukciós munkálatok után  képzőművészeti galériaként várja majd a látogatókat.

A befejezéséhez közeledő felújítást megtekintette Czegledi Rudolf, Zenta község polgármestere, Vatai István építész, a felújítás tervezője és ellenőre, Szabados Róbert, a Szerbiai Zsidó Hitközségek Szövetségének elnöke. A kíséretükben voltak tartományi és önkormányzat tisztségviselők, valamint néhányan a VMSZ parlamenti képviselőjelöltjei közül.

Fényképezte: Tóth Lívia

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..