home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Megújult a kék medence és környéke
Tóth Lívia
2019.09.01.
LXXIV. évf. 35. szám
Megújult a kék medence és környéke

Az idei nyáron ránk köszöntő kánikula Zentán egyben a Népkertben lévő 40 éves kék medence felújítási munkálatainak a megkezdését is jelentette.


Herédi Krisztián felvételei

A JTI és a Biospringer vállalatok támogatásával, valamint az objektumot működtető Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat saját forrásainak a felhasználásával számos, régóta szükségessé vált munkálatot sikerült elvégezni. Történt ez annak érdekében, hogy a hűsölni, kikapcsolódni vágyó zentaiak és környékbeliek megfelelő környezetben és biztonságos körülmények között tölthessék a szabadidejüket a medence partján.

Czegledi Rudolf polgármester valamint a három cég igazgatója, Újvári Tibor (Biospringer), Aleksandar Živkov (JTI) és Bodó József megtekintették a felújítási munkálatok eredményét és egyben hivatalosan is átadták a medencét, amelyet egyébként a fürdőzők már júliusban birtokukba vehettek.

A projektum keretében felújítást végeztek az úszómedencén és a körülötte lévő betonozott területen, továbbá kiépítették az új bejáratot, a jegyek árusítására szolgáló fabódét és a gyalogjárdát. A beruházás összértéke 3,6 millió dinár.

Az ünnepélyes átadón felszólalók kiemelték, a munkálatok elsődleges célja a zentai lakosok biztonságának a növelése volt. A terület átrendezésével nagyobb parkolóhelyet biztosítottak a látogatóknak, valamint a kerékpárok számára tárolót létesítenek. Ezáltal biztonságosabbá válik a parkolás, és a biciklisek is előbb kanyarodhatnak le a forgalmas közútról. A sportcsarnok melletti új bejáratot a következő évi fürdési idény kezdetétől használják majd.

Czegledi Rudolf köszönetet mondott a támogatásért és hangsúlyozta, fontos, hogy a községben vannak ilyen cégek, amelyek társadalmi felelősséget éreznek a közösség iránt és segítik Zenta lakosságát. Külön kiemelte a Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat tevékenységét, amellyel igyekszik zökkenőmentessé tenni a medence működését.


Még több kép!▼

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..