home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Megtartotta idei utolsó ülését a zentai képviselő-testület
2020.12.31.
LXXV. évf. 53. szám
Megtartotta idei utolsó ülését a zentai képviselő-testület

Zentán a 2020-as év utolsó képviselő-testületi ülésén 27 napirendi pontról tárgyaltak a tanácsnokok. Ezek között a legfontosabb volt a város 2021-es költségvetése, amelyet 1 milliárd 80 millió dinárra terveztek.

Januártól 5000 dinárral emelkedik az elsőszülött babáknak szánt egyszeri támogatás összege.

Márciusban befejezik a városháza felújítását és megkezdődhet több középület helyreállítása. A fejlesztések és beruházások között fontos helyet foglal el a Stevan Sremac Általános Iskola felújítási tevének az elkészítése, az idősek otthonának a kiépítése, melynek támogatását a szerb államtól várják. A tervek között szerepel a kis zsinagóga felújítása a magyar kormány segítségével.

A város Dózsa György és a Batthyány Lajos utcák kereszteződésénél jövőre villanyrendőr irányítja a forgalmat, a kerékpárutak kiépítése pedig egy régebbi program folytatásaként valósul meg.

Sor kerül majd a tornyosi templom tetőszerkezetének a felújítására, és a Jézus Szíve templomban is lesznek fejlesztések.

A közszférában dolgozó 770 alkalmazott úgynevezett biciklipénzének a kifizetésére januártól várható, amikor naponta 140 dinárt számolnak el minden munkanapra, valamint visszamenőleg 3 évre napi 100 dinárt kaphatnak majd kézhez a dolgozók több részletben.

Az ülésen elhangzott az is, hogy a Kommunális-lakásgazdálkodási Közvállalat szolgáltatásainak a díja jövőre mintegy 250 dinárral emelkedik háztartásonként.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..