home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Megszületett a megállapodás, egyelőre nem kötelező a piaci árusoknak a pénztárgép
Tancsik Richárd
2022.04.29.
LXXVII. évf. 17. szám
Megszületett a megállapodás, egyelőre nem kötelező a piaci árusoknak a pénztárgép

A piaci árusoknak nem lesz kötelező május 1-jétől a pénztárgép használata, annak ellenére sem, hogy ekkor kezdik alkalmazni az e-fiskalizációról szóló törvényt — erről állapodtak meg a piaci eladók képviselői az Aleksandar Vučić szerb államfővel és Siniša Mali pénzügyminiszterrel folytatott egyeztetésen.

Srđan Praštalo, a piaci árusok egyesületének képviselője elmondta, sikerült közös nevezőre jutniuk a pénztárgépek ügyében, így most számukra nem lesz bevezetve a pénztárgépek használata, de tovább egyeztetnek, hogy közös megoldást találjanak. Keresni fogják annak a lehetőségét is, hogy az állam jobban tudja felügyelni a piaci árusok adózását és az áruk eredetének vizsgálatát, illetve az állam támogassa a jobb munkakörülmények kialakítását.

Az egyeztetésekre azért volt szükség, mert a piaci árusok elégedetlenségüknek hangot adva tüntettek Belgrád központjában.

Forrás: Szerbiai RTV 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..