home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megszépült az Ifjúsági Otthon nagyterme
Tóth Tibor
2020.01.06.
LXXV. évf. 1. szám
Megszépült az Ifjúsági Otthon nagyterme

A magyarkanizsai Ifjúsági Otthon a helyi fiatalság egyik legközkedveltebb helye, hiszen szinte egész évben tartalmas programokkal próbál a polgárok kedvében járni.

Könyvbemutatók, ismeretterjesztő előadások, művelődési és gyermekprogramok, élménybeszámolók… — csak néhány esemény azok közül, amelyeket az otthon nyújt a helyi és a környékbeli településekről érkező fiatalok számára.

A használat következtében a laminált padló elöregedett, a falakat is kikezdte az idő vasfoga, így szükségessé vált a nagyterem felújítása. Magyarkanizsa Önkormányzata sikeresen pályázott az ifjúsági és sportminisztériumnál az Ifjúsági Központ belső terének renoválására. Az elnyert 691 110 dinárból átfestették a falakat és kicserélték a nagyterem padlóját, így január elejétől teljesen felújított épület várja a fiatalokat. A projektum elsődleges célja, hogy megfelelő környezetben lehessen élvezni a különféle programokat, illetve jobb körülmények között dolgozni.


Januártól felújított terem várja a fiatalokat

Vass Zoltán, a Magyarkanizsai Községi Tanács sporttal és ifjúsággal megbízott tagja örömének adott hangot az Ifjúsági Otthon felújítását illetően, hiszen a fiatalok megérdemlik, hogy sokkal szebb és méltóbb keretek között folytathassák tevékenységüket a jövőben.

— Magyarkanizsán a fiatalok helyzete hasonló ahhoz, ami a többi vajdasági magyar közösségben tapasztalható. Az elvándorlással mi is küzdünk, de ettől függetlenül törekszünk arra, hogy az itthon maradt fiataloknak tartalmas kikapcsolódási lehetőséget nyújtsunk. Folyamatosan igyekszünk megfelelni a kihívásoknak, a fiatalok megváltozott igényeinek. Az új generációk megjelenésével a szabadidő eltöltésének módja is más. Bizonyos idő után azzal szembesülünk, hogy a fiatalok már nem vevők arra, ami öt-tíz-húsz évvel ezelőtt érdekelte az akkori ifjúságot. Igyekszünk megtalálni a közös hangot a ma fiataljaival. Az úgynevezett YouTube-generáció számára az elmúlt évben is több megfelelő programot kínáltunk, és így lesz ez az idén is — mondta Vass.


Ottjártunkkor a nagyterem még renoválás alatt állt

A felújítási munkálatokat Marko Ždero, a községi tanács kommunális ügyekkel megbízott tagja is megtekintette. Mint mondta, az ehhez hasonló akciók nagy jelentőséggel bírnak a kis közösségek életében.

— Az Ifjúsági Központ felújításával és az itt szervezendő rendezvényekkel hozzájárulunk a fiatalok kellemes, hasznos időtöltéséhez. A beruházás az ifjúság fejlődését segíti. Az Ifjúsági Otthon tartalmas programokat szervez, ami a fiatalok mellett azoknak az intézményeknek is fontos, amelyek használják ezt a termet — emelte ki Ždero.

Az Ifjúsági Otthon januártól teljesen felújított nagyteremmel várja vendégeit.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..