home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Megoldódik az ingázás?
2020.07.14.
LXXV. évf. 28. szám
Megoldódik az ingázás?

Gyors és eredményes tárgyalásokat folytatott a Vajdasági Magyar Szövetség az ingázó munkavállalók ügyében Magyarország Kormányával

— Július 15-től, azaz ma éjféltől kezdődően Magyarország egyoldalúan korlátozásokat vezet be a Szerbiából a területére lépő magyar és szerb állampolgárokkal szemben
— Ezért a Vajdasági Magyar Szövetség tárgyalásokat kezdeményezett a magyarországi kormányzati szervekkel és hatóságokkal az ingázó munkavállalók és a mezőgazdasági idénymunkások érdekében
— Erőfeszítések sikerrel jártak: érvényes útiokmányok és munkáltatói igazolás vagy földtulajdoni lap birtokában karanténmentesen átjárhatóak lesznek a szerb-magyar határátkelőhelyek az arra jogosultaknak

Az érintetteket arra kérik, hogy technikai jellegű kérdéseikkel forduljanak Magyarország szerbiai külképviseleteihez!

(Vajdasági Magyar Szövetség)


A 341/2020. (VII.12.) Korm.rendelet szerint a korlátozott sávban történő határátlépés (ingázás) szabályai jelenlegi információink alapján az alábbiak:

Magyarország területére legfeljebb 24 óra időtartamra, az államhatártól számított 30 kilométeres távolságon belülre beléphetnek a vajdasági lakosok.
A határátlépéskor egészségügyi vizsgálatnak (lázmérés) kötelesek alávetni magukat. (Amennyiben fertőzés gyanúja merül fel, a beléptetés megtagadásra kerül.)
Magyarország területére e szabály szerint belépő személy Magyarország területének az államhatártól számított 30 kilométeres sávon belül köteles tartózkodni, és köteles Magyarország területét a belépést követő 24 órán belül elhagyni.
A határátlépéshez javasoljuk, minden esetben vigyenek magukkal támogató dokumentumot (munkáltatói igazolást, munkaszerződést, cégkivonatot, orvosi beutalót, stb.), amivel a határon kérdés esetén igazolni tudják, hogy 30 kilométeres sávon belül fognak tartózkodni, ügyintézni.
Kérjük a járvány terjedésének megakadályozása érdekében csak fontos, halaszthatatlan okból induljanak útnak! — A hírt Magyarország Főkonzulátusa tette közzé közösségi oldalán.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..