home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megmozgatták a falut
(P. M.)
2014.01.08.
LXIX. évf. 2. szám
Megmozgatták a falut

December 29-én, a két leghangsúlyosabb ünnep között tartottak népünnepélyt Csantavér főterén. A Vojnich Oszkár Polgári Egyesület elnökének, Szilágyi Dorottyának köszönhetően a lakosság apraja-nagyja összefogott ezen a nem mindennapi vasárnapon.

— Előrebocsájtom, egyesületünk úgy tartja, hogy az lenne a jó, ha minden településnek lenne egy vagy akár több, a falut népszerűsítő, a falu jó hírét hordozó rendezvénye.

Az egyesületet 2010-ben hoztuk létre azzal a céllal, hogy bővítsük a vajdasági magyarok azon civil szerveződéseinek spektrumát, amelyek a honismeret és hagyományőrzés, valamint a turisztikai szemléletű kulturális örökségvédelem területein tevékenykednek. Tevékenységünket azokon a településeken kívánjuk kifejteni, ahol számottevő magyar nemzetiségű ember él. Ezen lehetőséggel egy ünnepi sokadalom megszervezésére vonatkozó pályázattal éltünk, amely magába foglalta a jótékonykodást is — mesélte az egyesület elnöke.

A szervezők célja az volt, hogy megmozgassák a falu népét, továbbá, hogy felhívják a figyelmet a nélkülöző családokra.

Ezen jótékonysági akció keretein belül az egyesület két sertést dolgozott fel, és osztotta szét a családok között.

— Előre megtervezett útvonalon kellett bejárni Csantavért, hogy megtaláljuk azokat a családokat, amelyeket valóban érdemes támogatni. Természetesen a felkérést elfogadtuk, és kivettük részünket a munkálatokból — nyilatkozta a helyi Caritas szeretetszolgálat önkéntese.

Az ünnepélyen jelen volt Utcai Róbert plébános is, akit a Hunyadi János Általános Iskola diákjai egy dallal leptek meg. Sok ember arcára sikerült mosolyt csalniuk az éneklő gyerekeknek, akiket az igazgatónő, a tanárok, a tanárnők és a szülők kísértek el.

— Mindent összevetve meggyőződésünk, hogy Csantavéren van helye és értelme a civil kezdeményezéseknek — mondta Szilágyi Dorottya, majd hozzátette, hogy barátai révén kötődik Csantavérhez, gyakran megfordul ebben a faluban.

— Vegyes érzelmek kerítettek hatalmukba a csomagok kiszállítása alkalmával. Megbizonyosodhattam arról, hogy megfelelő helyre kerültek az adományaink!

Ezúton szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki lehetőségeihez mérten támogatta ezt a példaértékű megmozdulást!

Szeretnénk hagyományt teremteni a Csantavéri Sokadalom megszervezését illetően.

Jövőre, ilyenkor, ugyanitt! — nyilatkozta a főszervező Szilágyi Dorottya.

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..