home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Megkezdődött a Felsőoktatási Tájékoztató Körút
(Tha), (kor)
2015.04.25.
LXX. évf. 16. szám
Megkezdődött a Felsőoktatási Tájékoztató Körút

A Vajdasági Magyar Diákszövetség és a Magyar Nemzeti Tanács idei Felsőoktatási Tájékoztató Körútjának első állomása a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium volt. A program folytatásában a csoport Csókára tartott, ahol a Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskola tanulóival találkoztak. A megmozdulás célja ezúttal is az, hogy a szervezetek képviselői elbeszélgessenek a vajdasági magyar tannyelvű középiskolák végzős diákjaival.

A továbbtanulás fontosságáról, a hazai lehetőségekről, a Magyar Nemzeti Tanács komplex ösztöndíjprogramjáról, a felvételi felkészítésről mgr. Paskó Csaba, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja, Perpauer Attila, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke, Sóti Attila, a VaMaDiSz elnöke, valamint a VaMaDiSz aktivistái tájékoztatják a fiatalokat. Az érettségizők megkapják a Magyar Nemzeti Tanács és a Vajdasági Magyar Diákszövetség 2015–2016-os tanévre összeállított felsőoktatási tájékoztató füzetét is.

Paskó Csaba elmondta, bátorítani kívánják a felvételiző diákokat, akik komoly döntés előtt állnak. Tudniuk kell, hogy az MNT különböző programokat dolgozott ki azok számára, akik az itthoni továbbtanulást választják. Szeretnénk felmérni azt is, hogy az érettségizőknek milyen segítségre, felkészítésre van szükségük.

Perpauer Attila szerint nagyon fontos a személyes kapcsolat a tanulókkal, hogy ezáltal is sikeresebben boldoguljanak a szerbiai oktatási rendszerben. Az érdeklődők az MNT megújult honlapján keresztül regisztrálhatnak a felvételi felkészítő portálra.

A csókai Vegyészeti-élelmiszeripari Középiskolában Paskó Csaba, az MNT Végrehajtó Bizottságának tagja, a VaMaDiSz részéről pedig Fehér Viktor és Sóti Attila egyetemisták tájékoztatták az iskola érettségiző magyar diákjait  a továbbtanulási lehetőségekről. A negyedikes környezetvédelmi technikusok egy továbbtanulással kapcsolatos kérdőívet is kitöltöttek, és érdeklődéssel forgatták az MNT és VaMaDiSz közös kiadásában frissen megjelent Felsőoktatási tájékoztatót, valamint a régebbi kiadványokat is (Gólyafüzet, Nyelvi jogaink Szerbiában).

A Felsőoktatási Tájékoztató Körút során az MNT és a VaMadiSz illetékesei 36 középiskola összesen 1610 végzős diákját látogatják meg.


A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban (Fotó: Horváth Zsolt)


A csókai középiskola diákjai (Fotó: Kónya Sándor)


A VaMaDiSz képviselői és Paskó Csaba Csókán (Fotó: Kónya Sándor)


Kiadványok érettségizőknek

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..