home 2024. május 01., Fülöp napja
Online előfizetés
Megkezdődik az egyszeri támogatás kifizetése
2023.09.25.
LXXVIII. évf. 38. szám
Megkezdődik az egyszeri támogatás kifizetése

Szeptember 25-én kezdik kifizetni a 16 éves és az annál fiatalabb gyerekeknek járó 10 ezer dináros egyszeri támogatást Szerbiában. Az egyszeri segélyre 1 millió 101 ezer 232-en jelentkeztek Szerbiában. Ebből 500 ezren hétfőn, 600 ezren pedig kedden kapják meg a pénzt – jelentette be Siniša Mali pénzügyminiszter a szerb közmédia műsorában. Azt is hangsúlyozta, hogy az átlagfizetés decemberben már eléri a 840 eurót, január elsejétől pedig 390 euró lesz az átlagnyugdíj. 

Siniša Mali felhívta a figyelmet, hogy november végén, december elején 20 ezer dináros egyszeri segélyt kapnak majd a nyugdíjasok. Emellett október elsejétől 5,5 százalékkal növekszik az idősek járandósága, jövőre pedig további emelésekre számíthatnak a nyugdíjasok.

A közszférában több mint 200 000 dolgozó – a pedagógusok, az egészségügyi nővérek és ápolók, valamint a szociális gondozók – már megkapták a szeptemberi, 5,5 százalékkal megemelt fizetés első részét. A közszférában dolgozók január 1-től újabb, legalább 10 százalékos emelést kapnak.

Ha ezeket az emeléseket nézzük, ez az idei évben több mint 30 százalékos állami bérnövekedést jelent, ami jóval meghaladja az infláció szintjét – hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

Forrás: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..