home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Megjutalmazták a legjobb diákokat
Zséli Ágnes
2022.07.14.
LXXVII. évf. 28. szám
Megjutalmazták a legjobb diákokat

Törökbecsén ünnepi fogadással köszöntötték a község legjobb diákjait a városháza dísztermében. Az érettségizők 30 000 dináros pénzjutalomban részesültek, és ajándékokat is kaptak. A nemzedék diákjai öt általános és egy középiskolából kerültek ki. Őket az oktatási intézmények tantestülete nevezte meg, figyelembe véve a tanulmányi eredményeiket, a különféle versenyeken való sikereiket és a magaviseletüket. A legjobbakat a továbbiakban is segíti majd az önkormányzat. A községi költségvetésből több éve az utaztatásra, a diákotthon költségeire is fordítanak bizonyos összeget.

A kumáni Milan Stančić Uča Általános Iskola legjobbjának Tea Milosavljev bizonyult. Azt mondta, leginkább a természettudományi tantárgyakat kedveli.

— Kimagasló eredményeket értem el matematikából, kémiából és fizikából. A nagybecskereki közgazdasági szakközépiskolában tanulok, mert ez az, ami vonzó és érdekes számomra. Szerintem jól feltalálom majd magam. Arról, hogy mire költöm a 30 000 dináros jutalmat, még nem döntöttem, de az biztos, hogy valami hasznos tárgyat veszek. Nagyon boldog vagyok, hogy én lettem a kiválasztott. Nem is tudom leírni ezt az érzést. Ahogyan eddig, a jövőben is arra törekszem, hogy jó tanuló legyek.

A helyi Miloje Čiplić Általános Iskola legjobb magyar ajkú nyolcadikosa Boldizsár Márton lett. Saját magáról elmondta, hogy az elmúlt nyolc évben szorgalmasan tanult, és különféle tanulmányi versenyeken is figyelemre méltó eredményeket ért el. Márton az ünnepi fogadásra szüleivel érkezett.

— Szeretem az anyanyelvemet, így magyar nyelvből a községi és a körzeti versenyen is első helyezett lettem, aminek igazán örülök. Ezenkívül kimagasló eredményt értem el matematikából, biológiából és fizikából is. A középiskolai tanulmányaimat az ősztől a szegedi Deák Ferenc Gimnáziumban folytatom. Az önkormányzattól kapott ajándék pénzből egy laptopot veszek, mely sokat segít majd a tanulásban. Egyébként Márton hegedűn is játszik, és hatéves kora óta a helyi Jókai Mór Magyar Művelődési Egyesület berkeiben néptáncol.

A jelenlévőket az önkormányzat nevében Saša Maksimović községi elnök üdvözölte:

— Büszke vagyok a legjobbakra, akik megérdemlik azt, hogy szimbolikus módon meg is jutalmazzuk őket. Mindenképp számíthatnak a segítségünkre a továbbiakban is, hiszen ők községünk jövőjének alappillérei.

Törökbecse községben a nemzedék diákja lett még a beodrai Dajana Mirkov, a bocsári Aleksa Bešlin, valamint a törökbecsei Jovana Majinski, Aleksandra Gaković és Emilia Stepančev.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..