home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Megjelentek a foglalkoztatást segítő pályázatok a vajdasági munkanélküliek számára
Pannon RTV
2021.05.05.
LXXVI. évf. 18. szám
Megjelentek a foglalkoztatást segítő pályázatok a vajdasági munkanélküliek számára

Összesen 42 millió dinárt fordít a tartomány munkahelyteremtésre és az állástalanok alkalmazására. A programokat a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálattal közösen bonyolítják.

Támogatják például a munkáltatókat, hogy vegyenek fel munkanélküli személyeket - erre a célra összesen 22 millió dinárt fordítanak, azzal, hogy az alkalmazottnak 25 ezer dinár jár havonta. Közmunkaprogramra 5 millió dinár jut. A legfeljebb 4 hónapig tartó közmunkáért havonta 22 ezer dinárt fizetnek személyenként.

Az önfoglalkoztatásra külön odafigyelnek, hiszen ez kapcsolódik a munkahelyteremtéshez és vállalkozásalapításhoz – emelte ki Nenad Ivanišević, tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár. Kiemelte: „Ami az önfoglalkoztatás támogatását illeti, erre a pályázatra összesen 15 millió dinárt láttunk elő. Két különböző összegről van szó, foglalkoztatottól függően. Ha nem fogyatékkal élő személyről van szó, az összeg 250 ezer dinár, ha pedig fogyatékkal élő személy foglalkoztatásáról beszélünk, akkor az összeg nagyobb, 270 ezer dinár.”

A pályázatok részletes leírását ide kattintva érhetik el.

Fényképezte: Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..