home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Megjelentek a Határtalanul program idei pályázati kiírásai
2021.09.27.
LXXVI. évf. 38. szám
Megjelentek a Határtalanul program idei pályázati kiírásai

A Határtalanul programban hetedikesek és középiskolások Kárpát-medencei tanulmányi kirándulását lehetővé tevő pályázat nyílt meg - jelentette be Potápi Árpád János Budapesten.

2010-ben döntöttek a Határtalanul programról, az első buszokat pedig 2011. június 4-én indították el Budapestről - emlékeztetett a sajtótájékoztatón Potápi Árpád János. 2010 és 2020 között 1500 anyaországi és külhoni települést érintett a program, a magyarországi egyetemisták 78 százaléka már járt határon túli magyarlakta területen, 62 százalékuknak pedig van határon túli barátja - ismertette a program eredményeit a magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár. Most, a járvány miatt elmaradt kirándulások megszervezésére is lehetőséget biztosítanak - tette hozzá.

„Többszörösen meg kellett hosszabbítanunk a megvalósítás határidejét, attól függően, hogy hogyan változott a járványhelyzet. Most azt tudjuk mondani, hogy 2022. augusztus 31-ig lehet igénybe venni az elmúlt éveknek a pályázati összegeit.”


Fotók: Facebook

Idén két pályázatot hirdetnek meg: a hetedikeseknek és a középiskolásoknak. A hetedikeseknek szóló pályázat keretösszege 1,3 milliárd forint, a középiskolásoknak szóló pedig 500 millió forint. Mindkét kiírásban 500 ezer és 5 millió forint közötti összegre lehet pályázni.

„Hogyha esetlegesen úgy jön a helyzet ebben a tanévben, hogy határon túl nem tudják a kirándulást megvalósítani, akkor lehet módosítani ezt a kirándulást más úti célok igénybevételére itt, a Kárpát-medencében, akár csak Magyarországon is.”

A pályázati felhívások elérhetőek a www.bgazrt.hu és a www.kulhonimagyarok.hu honlapon, illetve a www.hatartalanul.net oldalon, a megvalósítási időszak pedig 2021. szeptember 1. és 2022. augusztus 31-e között van.

A pályázatokat hétfőtől október 29-én 14 óráig lehet benyújtani elektronikusan a nemzetpolitikai informatikai rendszeren keresztül.

Forrás: MTI, Pannon RTV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..