home 2024. április 16., Csongor napja
Online előfizetés
Megjelent a nyár slágere?
Zvekán Péter
2019.07.31.
LXXIV. évf. 30. szám
Megjelent a nyár slágere?

Minden évben eljön a nyár és ezzel együtt a találgatás is, hogy vajon melyik dal lesz a nyár slágere. Nos, az idén Magyarországon úgy tűnik, hogy a nemrég megjelent Koccintós, melyet DR BRS, Varga Viktor és Biga vett fel.

A szám egyértelműen a Pálinka dalra hajaz, amivel már mások is próbálkoztak, bár nem tudták megközelíteni. Hogy ez most éppen e három zenésznek sikerül-e, kiderül...

Biga például a következőképp vélekedik a dal születéséről: „Nagyon hiányzott egy igazi magyar bulibeindító. Ez mozgatott, amikor a zenét szereztem. Egy olyan számot akartam, amely a miénk, magyaros, egyszerű, könnyen megjegyezhető — és mindenki által szerethető.”

A szöveget közösen jegyzi Béres Attilával, vagyis DR BRS-sel, aki mostanában elég felkapott. Érthető, hiszen keményen ontja a slágereket — ízlések és pofonok, de van, aki zabálja. Elsőként a Hol van az a lányt gondolta újra a Halott Pénz tagjaival, majd ezt követte a Tűzvarázsló új változata Király Viktorral. Ezekkel a dalokkal több mint 30 milliós nézettséget generált a YouTube-on, és ez éppen elég ahhoz, hogy jelenleg mindent el lehessen adni a nevével. Hangsúlyozom azonban, hogy amíg az előző két dal feldolgozás volt, addig a Koccintós egy teljesen új szerzemény.
 


 

„Buli-DJ-ként én is beleszerettem a magyar partihimnusz gondolatába. Ez egy láncledobós szám, melyre ki lehet engedni a fáradt gőzt, és fel lehet szabadulni, lehet ünnepelni. Ahogy Biga is mondta, ilyen már nagyon rég született, hiány van belőle a piacon, ezt én is éreztem, ezért nagyon örültem, amikor megkeresett az ötlettel” — mesélte Béres.

A harmadik tagról se feledkezzünk meg, ő Varga Viktor, aki egyébként majdnem egy évtizeddel ezelőtt már dolgozott Bigával a Forrófejű című dal kapcsán. Egyúttal ő az, aki a dalhoz készült klipben szalmabálán táncol, egy platón érzi jól magát, és bicskával vágja/eszi a tölcséres fagylaltot. Tudniillik a dalhoz készült videóban elég nagy szerepet kapnak a vidéki sztereotípiák.

„A videóklip utcai részét Szentendrén forgattuk, csodálatos város. A legjobban a platós jelenetet élveztem, ahol azért volt egy-két éles helyzet, mivel 2 x 1 sávos úton forgattunk, a stábautó végig mellettünk haladt, így egyikünk mindig a szemben levő sávban autózott” — mondta Viktor.

A videóklipet egyébként Závodi Marcel rendezte, és érdekességként jegyzem meg, hogy egy nem mindennapi szereplő is feltűnik benne, konkrétan DR BRS egyik kutyája, név szerint Túró.Képek:


Nyitókép: Cdn.delmagyar.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..