home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Mégis elveszem a számlát
Fehér Márta
2020.12.16.
LXXV. évf. 51. szám
Mégis elveszem a számlát

Nem, nem a belgrádi lakás hozott lázba, sem az új személyautó. Köszönöm, jól megvagyok a magyarkanizsai Tóthfaluban, és a kis zöld autómat sem cserélném le, a kiadással, eladással kapcsolatos macerát sem vállalnám be, egy tekintélyesebb összegért sem. És bevallom, a szürkegazdaság elleni küzdelem jegyében eddig is elvettem a számlát. Csakhogy eddig a pénztárcámban halmozódtak, majd a rendrakás jegyében a cserépkályhában landoltak a belőlük gyúrt kis gombócok.

Most mégis más sorsot szánok ezeknek a kicsi, ám jelentős papírdaraboknak. A minap tudtam meg, hogy a nagyon-nagyon népszerű nyereményjáték keretében a helyi önkormányzatok is versengenek egy 180 000 eurós nyereményalapért. S egy város vagy község akkor nyer, ha minél több lakosa vesz részt a nyereményjátékban, azaz beküldi a borítékot, mely tíz számlát vagy bankkártyás fizetés esetén slipet tartalmaz, egyenként legalább 100 dinár értékben.

Nagy örömmel olvastam az önkormányzat honlapján megjelentett felhívásban, közleményben, hogy a közepes önkormányzatok kategóriájába sorolt Magyarkanizsa is nagyon esélyes a nyereményre: a hirdetmény kiadásának időpontjában a sok jóval, reménnyel biztató 4. helyen szerepelt — a belgrádi Savski venac, illetve Kúla és Topolya mögött. Magyarkanizsa község ezért felkérte a polgárokat, hogy a lehető legnagyobb számban vegyenek részt a nyereményjátékban, és a pénztári számlák, valamint a kártyaelismervények gyűjtésével versenyezzenek a saját érdekükben, de egyúttal a községek számára előirányzott nyereményért is.

A játék végén ugyanis kilenc önkormányzat — mindhárom kategória első három helyezettje — 20 000 eurós díjban részesül iskolák, egészségházak, óvodák és más fontos épületek felszerelésére, felújítására a polgárok döntése alapján. A községek folyamatosan változó, frissülő ranglistája megtalálható a www.uzmiracun.rs honlapon. Az önkormányzatok versenye 2021. február végéig tart.

Szóval hajrá, magyarkanizsaiak, tessék minél több számlát gyűjteni és beküldeni!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..