home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Meggyalázták a zsidó temetőt — tetemes a kár
(B. Sz.)
2013.07.17.
LXVIII. évf. 29. szám
Meggyalázták a zsidó temetőt — tetemes a kár

Modest Dulić, Szabadka polgármestere elítéli a zsidó temetőben történt sírgyalázást, amely csütörtökre virradóra történt. Közleményében határozott fellépést követel a rendőrségtől, hogy a tettesek mielőbb kézre kerüljenek.

Kern Sólya Mária, a városi képviselő-testület elnöke megtekintette a ledöntött sírokat. Halbrohr Tamás, a dr. Milkó Izidor Vajdasági Zsidó Kulturális Intézet vezetője elmondta: a sírgyalázókról egyelőre semmit nem lehet tudni, a rendőrség nyomoz.
— Leszögezhetjük, hogy az elkövetők nem gyerekek, hiszen súlyos, jól lebetonozott síremlékekről van szó. Nagy fizikai erő kellett ahhoz, hogy ezeket ledöntsék. A rendőrség, az ügyészség kivonult, segítőkészek voltak, s most arra várunk, hogy elkapják a tetteseket, és reméljük, példásan meg is büntetik őket — mondta Halbrohr.
A kár tetemes: körülbelül 250 ezer dinárra lenne szükség a síremlékek helyreállításához. Kern Sólya Mária megjegyezte, hogy egy temetőt meggyalázni, a sírokat megrongálni talán az egyik legnagyobb vétség, amit ember elkövethet. Most az a legfontosabb, hogy a rendőrség megtegye a szükséges lépéseket, és példásan megbüntessék az elkövetőket. Szerinte az ilyen eseteket csak akkor lehetne elkerülni, ha megfigyelő kamerákat szerelnének föl, erre azonban egyelőre nincs pénz. Hogy a károk szanálását milyen mértékben tudja támogatni a város, arról az elkövetkező néhány napban döntenek az illetékesek.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..