home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Megfogyva bár…
Martinek Imre
2021.09.12.
LXXVI. évf. 36. szám
Megfogyva bár…

Egy év (újabb) kényszerpihenő után sikerült tető alá hozni ez év szeptember 11-én a dél-bánáti magyar művelődési egyesületek immáron XXXI. Szemléjét. Helyszínileg az al-dunai Sándoregyházán, melynek székely magyar közössége számára többszörös örömünnep is vala e nap.

Annál is inkább, mivel a házigazda szerepét betöltő Bonnaz Sándor Magyar Művelődési Egyesület nemcsak fennállása és aktív működése huszonegyedik esztendejét tapodja immár, de végre a hőn óhajtott székházát is birtokába vehette. Annak rendje s módja szerint. Hivatalosan is.

Az esemény részletes beszámolóját szeptember 15-ei lapszámunkban olvashatják.

Addig viszont meséljenek a szerző fotói. A délelőtti szentmiséről és istentiszteletről, a házavatásról meg a benne lévő helyiségek megszenteléséről. Majd a kultúrházban megejtett kézimunka-kiállításról, a késő délutánba nyúló szakmai tanácskozásról — teljessé téve ez utóbbit a rajta jelen lévő s felszólaló képviselők arcképcsarnokával. Végezetül pedig a vándorjellegű rendezvénynek színpadra vitt mozzanatairól.   

 

 

Fényképezte: Martinek Imre

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..