home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Megemlékezés a szabadkai Népkörben
Kolovity Edina
2024.03.16.
LXXIX. évf. 11. szám
Megemlékezés a szabadkai Népkörben

Széchenyi István szavait idézve — „Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen” — üdvözölték az egybegyűlteket március 15-én a szabadkai Népkörben, ahol azokra az ismert és névtelen hősökre emlékeztek, akik az életüket áldozták fel a magyar szabadságért.

Az 1848—49-es forradalmárok jól tudták, hogy erejük sokszorozódik, ha összefognak, hiszen a magyarok nagy dolgokra képesek együtt. A tavaszi események az akaratról, a tenni vágyasról és a tudásról tanúskodtak. A kokárda a mai generáció ruháján is jelezi, hogy viselője a magyar nemzet szerves része. Március 15-e a mindenkori újrakezdés, a remény és a megemlékezés napja, mely mindenkit arra ösztönöz, hogy vigyázza és építse tovább azt, amit elődei ráhagytak.

Az emlékezés és a tiszteletadás koszorúját a Kossuth Lajos-szobornál Bognár Beáta a Magyar Nemzeti Tanács, Srđan Samardžić a városi tanács, Nagy Izabella a Vajdasági Magyar Szövetség képviseletében helyezte el. Dudás Károly tiszteletbeli elnök a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség, dr. Takács Márta elnök asszony és Bodrogi Béla főtitkár a Népkör Magyar Művelődési Központ nevében koszorúzott.

Az ünnepi műsorban a Róna Táncegyüttes, a Fabula Rasa Színjátszó Grund tagjai és Dévity Tamás járult hozzá a rendezvény meghitt hangulatához.

Fényképezte: Kolovity Edina

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..