home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Megemlékezés a palicsi Vigadóban
(—)
2014.03.19.
LXIX. évf. 12. szám
Megemlékezés a palicsi Vigadóban

A Palics Magyar Kultúregyesület Népek tavasza címmel szervezett megemlékező ünnepséget az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából. Az eseményre Palicson, a Vigadó (Nagyterasz, Hősök parkja sz.n.) emeleti konferenciatermében került sor.

Brezovszki Eszter, a Szederinda Népdalkör vezetője elmondta, hogy a műsorban fellépnek a Palics Magyar Kultúregyesület szakosztályai, valamint a szabadkai Szalagfűző énekcsoport. „Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából 2005-től minden évben tartunk megemlékezést. Most először ünneplünk Palicson a Vigadóban, és nagyon felemelő érzés ebben az épületben szerepelni” — mondta Brezovszki Eszter. Az ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Kovács Gábor szabadkai konzul, dr. Korhecz Tamás, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Maglai Jenő polgármester.

Szabadka első embere köszöntőjében az összefogás, az együvé tartozás fontosságát hangsúlyozta. „Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc a magyar nemzet egyik legnagyobb történelmi eseménye. Minden nemzet abba az irányba próbálja vinni jövőjét, hogy megteremtse szabadságát, önállóságát. A március 15-ei események példaértékűek lehetnek korunk emberének, és nekünk is mindennap meg kell küzdenünk a jövőnkért” — mondta egyebek között Maglai.

A hősökre való emlékezés a magyar közösség önazonosságának megtartását, valamint a fiatalság nemzeti öntudatra való nevelését segíti.              

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..