home 2024. február 26., Géza napja
Online előfizetés
Megemlékezés Bajsán
Borús Margit
2015.03.16.
LXX. évf. 10. szám
Megemlékezés Bajsán

Bajsán is megemlékeztek az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulójáról.


Truzsinszki Ilonka felvétele

A rendezvényt számos helybeli polgáron kívül megtisztelte jelenlétével Fremond Árpád köztársasági parlamenti képviselő, Egeresi Sándor tartományi parlamenti képviselő, Kislinder Gábor, Topolya polgármestere, Plohl Edvin, a topolyai önkormányzat elnöke és Lackovics Károly, a bajsai helyi közösség tanácsának elnöke. Az ünnepi műsoron részt vett a Testvériség Művelődési Egyesület kórusa, Kókity Lilla, Nagy Lehel és Vaszlavik István szavalók, valamint Nagy Tibor történelemtanár. Az összejövetelt Zákó István sírjánál tartották, méltósággal tisztelegve a honvéd alezredes emlékének, aki noha szerb nemzetiségű volt, mégis támogatta a magyar szabadságharc eszméit. Az egybegyűltek lerótták kegyeletüket Silák György honvéd sírjánál is.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..