home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Megemlékez Nagykikindán és Kisoroszon
Bacsik Lőrinc Natália
2022.10.09.
LXXVII. évf. 40. szám
Megemlékez Nagykikindán és Kisoroszon

Nagykikindán október 6-án emlékeztek az aradi vértanúkra. A református templomban Tóth István gondnok köszöntötte a megjelenteket, majd Marton Károly lelkész tartott istentiszteletet. Hangsúlyozta, mindenki harcol valamiért. A gyermek a játékáért, a felnőttek a családjuk boldogságáért, a szebb jövőért, az ország pedig a nép megélhetéséért. 173 évvel ezelőtt a forradalom résztvevői harcoltak és küzdöttek a hazáért, a szabadságért.

Ezt követően az Egység Művelődési Egyesület tagjai alkalmi műsort adtak elő. Király Annamária és Kanalas Ottília versekkel tűzdelt történelmi ismertetőt olvasott fel az aradi vértanúkról, Fazekas Vivien énekével tette meghatóbbá az emlékezést.

A templomkertben található kopjafánál Talpai Sándor, a Vajdasági Magyar Szövetség nagykikindai községi szervezetének, Komarek Magdolna, a nagykikindai VMSZ helyi szervezetének képviseletében, Tóth Ramóna pedig az Egység Művelődési egyesület nevében helyezte el a kegyelet virágait. Az eseményen jelen volt még többek között, Tóth Zoltán, a szajáni helyi közösség tanácselnöke, Bővíz László nagykikindai katolikus plébános, Balázs Katalin a Petőfi-program ösztöndíjasa, Bacsik Lőrinc Natália, a Magyar Nemzeti Tanács tagja is.

Kisoroszon október 9-én, vasárnap reggel a 8 órai szentmisét követően szerveztek megemlékező műsort a katolikus temetőben. A jelenlévők Ft. Csipak Csaba plébános vezetésével közösen imádkoztak. A műsorban a helyi Gyöngykaláris vegyes kórus énekeket adott elő, Ert Lea és Papdi Daniella tanulók verseket olvastak fel.

A kopjafánál a Magyar Nemzeti Tanács nevében Molnár Attila és Bacsik Lőrinc Natália, a szajáni helyi közösség tanácsának képviseletében Tóth Zoltán, a Vajdasági Magyar Szövetség tagjaként pedig Talpai Sándor, Tóth Ramóna és Ördög Judit helyeztek el koszorút.

Bacsik Lőrinc Natália és Vidács Hajnalka felvételei

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..