home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Megdöbbentő eset Szegeden
K. F.
2007.03.07.
LXII. évf. 10. szám

Egy hétig élt együtt halott édesanyjávalTudósítónktólÚjabb szörnyű eset kavarta fel Szeged közvéleményét. Ezúttal nem bűntényről van szó, hanem egy szerencsétlen és megható történetről, amilyenre még nem volt példa a Csongrád megyei székhelyen. A napokban derült ugyanis ki, hogy egy hatéves kislány...

Egy hétig élt együtt halott édesanyjával
Tudósítónktól
Újabb szörnyű eset kavarta fel Szeged közvéleményét. Ezúttal nem bűntényről van szó, hanem egy szerencsétlen és megható történetről, amilyenre még nem volt példa a Csongrád megyei székhelyen. A napokban derült ugyanis ki, hogy egy hatéves kislány egy héten keresztül együtt lakott halott édesanyjával!
Bernadett - így hívják az óvodáskorú kislányt, s személyiségi jogaira való tekintettel többet nem is árultak el - Szeged Tarján városrész nevű negyedében lakott 43 éves édesanyjával egy tízemeletes lakóház negyedik emeletén. A ,,paneldzsungel”-nek nevezett épületekben rengetegen laknak, és senkinek sem tűnt fel, hogy a mindössze három héttel korábban odaköltöző asszony és lánya nem mutatkozik a folyosón, mivel senki sem ismerte őket, és ők sem ismertek senkit.
A sajnálatos eseményt, a helyi újság híradása szint, egyik szomszédasszony fedezte fel. Amikor kiment a folyosóra, meglátta a szép szőke hajú kislányt, aki látszólag nyugodtan viselkedett, semmi különös nem érződött magatartásán. Odament a szomszéd asszonyhoz, kézen fogta, és bevezette a lakásukba, és csak annyit mondott: Meghalt az anyukám!...
Ettől a pillanattól kezdve felpörögtek az események. A szinte sokkos állapotban lévő szomszédasszony hívta a mentőket és a rendőrséget, Bernadettet pedig átvitte a lakásukba, aprósüteményt, innivalót adott neki. A másik szobában ott feküdt holtan a kislány édesanyja: pizsamában, takaró alatt, a laikus szemnek is egyértelmű volt, hogy hosszabb ideje halott. A kiérkező mentőorvos szerint 5-7 napja következett be a halála a fiatal asszonynak. Bernadett elbeszélése szerint ő sajtot és üdítőt ivott, anyukájával egy szobában aludt. Arra nem érkezett tőle válasz, hogy miért nem szólt előbb senkinek.
A kislányt a szegedi klinikán megvizsgálták, majd édesanyja nagynénjénél helyezték el. Információink szerint a városban lakik Bernadett apja, nagyanyja és édesanyjának a testvére is Szegeden él. Mindannyian elzárkóznak a történtek kommentálásától.
A környezetében élők bezárkóztak, azóta ők sem nyilatkoztak. A Retek utcában jártunkkor még mindig élénk vita folyik arról, hogy miért nem figyelt fel senki arra, hogy napokon keresztül égett a villany az egész lakásban. Miért nem kereste senki a gyereket és az édesanyját? Erre viszont sokan tudni vélik a választ: Bernadett és a mamája influenzában betegedtek meg, az óvoda és a nő munkahelye is tudott a betegségükről. A fiatal nő halálát is valószínűleg e betegségből származó szövődmények okozták. Név nélkül ugyan, de sokan felteszik a kérdést: csak ennyire törődünk egymással? Hol a kis Bernadett apjának, a nő édesanyjának a felelősségérzete?
Kérdéseket immáron fel lehet tenni, a tragikus eseten azonban ez nem segít. Bernadett árván maradt, a pszichológus szerint a néhány napot ugyan látszólag lelki és testi megrázkódtatás nélkül élte át, de várható, hogy előbb-utóbb felszínre kerül majd valamilyen formában az őt ért súlyos trauma következménye.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..