home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Megállapodás a Vajdasági RTV és az MTTK között
Szakáll Laura
2022.11.10.
LXXVII. évf. 45. szám
Megállapodás a Vajdasági RTV és az MTTK között

Együttműködési megállapodást kötött a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar és a Vajdasági RTV. Ennek értelmében a Vajdasági Televízióban és az Újvidéki Rádióban is eltölthetik a gyakorlatot a kar kommunikátor szakán tanuló hallgatók. A szerződést Ivanović Josip, a kar dékánja és Klemm József, a VRTV megbízott vezérigazgatója írta alá Szabadkán.

A Vajdasági RTV mindig is arra törekedett, hogy együttműködjön azokkal az intézményekkel, amelyek a tájékoztatáshoz kapcsolódnak. A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karral kötött megállapodás a vajdasági magyar tájékoztatás egésze szempontjából is jelentős — emelte ki Klemm József. — A kommunikátor szak, amelyet beindítottak Szabadkán, számunkra óriási jelentőségű, mert ezáltal lehetőség nyílik arra, hogy képzett szakembereket kapjunk. Természetesen mindazt, amit elméletben megtanulnak, a Vajdasági RTV-ben, ahova majd gyakorlatra jönnek a fiatalok, gyakorlatban is elsajátíthatják. Emellett megtapasztalhatják azt is, mennyire felel meg nekik ez a szakma, melyet én inkább élethivatásnak neveznék.   

A Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar igyekszik a magyar közösséget szolgálni — nyilatkozta Ivanović Josip, az intézmény dékánja. Az igényeknek eleget téve az MTTK bővítette kínálatát az okleveles kommunikátor szakkal. — Jelenleg a harmadik évfolyam tanul a kommunikátori szakon. Minden évben tizenöt hallgatót írunk be, szeretnénk többet is, de reálisnak kell lenni, nem lehet nagyobb létszámot kérni.

A kommunikátor szak mesterfokozatának programján is dolgoznak, így azok a fiatalok, akik befejezik a negyedik évet, folytathatják tanulmányaikat az intézményben.

Fényképezte: Szakáll Laura

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..