home 2024. május 03., Tímea napja
Online előfizetés
Megalakult a városi képviselő-testület
Tóth Imre
2016.06.12.
LXXI. évf. 23. szám
Megalakult a városi képviselő-testület

Elnöknek Bunford Tivadart, a VMSZ listavezetőjét, titkárnak pedig Ladócki Gyulát választották. A Városi Tanács tagjairól és a polgármester személyéről később döntenek.

2016. június 2-án megalakult az új összetételű városi képviselő-testület Szabadkán. Az új elnök megválasztásáig az ülésen a legidősebb tanácsnok, Nikola Milićević, a Szerb Haladó Párt tagja elnökölt. A 67 tagú városi közgyűlésben az SZHP-nak 31 mandátuma van, a VMSZ-nek és a Mozgalom a polgári Szabadkáért csoportnak 11-11 tanácsnoka. A Demokrata Párt körüli koalíció 7, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga 4 mandátumot tudhat a magáénak. Egy-egy képviselője van a Bácskai Bunyevácok Szövetségének, az Orosz Pártnak és a Vajdasági Toleranciának is. A hatalmi koalícióban a Szerb Haladó Párt és a VMSZ mellett a Bácskai Bunyevácok Szövetsége is helyet kapott — amint arról az ülést megelőző napon Mirko Bajić, a BBSZ képviselője sajtótájékoztatón is beszámolt.

Az alakuló ülésen három napirendi pont szerepelt: a tanácsnoki mandátumok hitelesítése, valamint a vkt elnökének és titkárának megválasztása. A Vajdasági Magyar Szövetség a vkt elnöki tisztségére Bunford Tivadart javasolta. Az erről szóló vitában Bogdan Laban, az SZHP, illetve Mirko Bajić, a Bácskai Bunyevácok Szövetségének tanácsnoka támogatásáról biztosította Bunfordot. Maglai Jenő, a Mozgalom a polgári Szabadkáért képviselői csoport frakcióvezetője és Saša Vučinić, a Demokrata Párt képviselőcsoportjának vezetője azt mondta: ellenzékként nem támogathatja a jelöltet. Bunford Tivadart 43 igen és 20 ellenszavazattal választották meg.

Az újonnan kinevezett elnök Ladócki Gyulát javasolta titkárnak, akire 45-en szavaztak igennel, 15-en nemmel, 1 képviselő pedig tartózkodott. Bunford Tivadar az ünnepélyes eskütétel szövegét mindhárom, a városban hivatalosan használatban lévő nyelven elmondta. Emellett megköszönte a szavazópolgárok támogatását, de hangsúlyozta: tiszteletben tartja mindazok véleményét is, akik a választások napján másképpen képzelték el a jövőt.

— Tudniuk kell, hogy nem a jobb- vagy a baloldali szavazókért fogok dolgozni. Számomra szabadkaiak léteznek, és valamennyiük, egész Szabadka érdekeit fogom, fogjuk képviselni. Ebben a munkában számítok a városban élő polgárok és tanácsnoktársaim támogatására — mondta Bunford Tivadar.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..