home 2024. június 16., Jusztin napja
Online előfizetés
Megalakult a Vajdasági Magyar Edzők és Testnevelő Tanárok Egyesülete
Tóth Tibor
2024.05.24.
LXXIX. évf. 21. szám
Megalakult a Vajdasági Magyar Edzők és Testnevelő Tanárok Egyesülete

Zentán megalakult a Vajdasági Magyar Edzők és Testnevelő Tanárok Egyesülete. Az alakuló ülést mások mellett megtisztelte jelenlétével dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke és Juhász Bálint, a tartományi képviselőház elnöke is.

Juhász Bálint az ülésre meghívott mintegy harminc edzőhöz és testnevelő tanárhoz szólva kiemelte, hogy reményei szerint az edzők és a testnevelő tanárok közössége újabb lendületet ad a vajdasági magyaroknak.

— A sport tekintetében is kezdünk felzárkózni oda, ahova szeretnénk tartozni. Magyarkanizsán birkózóakadémia működik, a topolyai labdarúgó-akadémián és alközpontjaiban több mint 2000 gyerek focizik, Kormányos László pedig tartományi sporttitkárként nagyon sokat lobbizott azért, hogy minél több tartánborítású kosárlabdapálya épüljön, és minél több tornaterem kerüljön felújításra magyar közegekben — mondta Juhász Bálint, hozzátéve, hogy június 2-án a közösség erejét meg kell mutatnunk és meg kell őriznünk, amiben az edzőkre, testnevelő tanárokra is számít.

Dr. Pásztor Bálint, a VMSZ elnöke elmondta, hogy a szakmai szervezet megalakulása egy fontos pont a vajdasági sport életében.

— A sportnak nemcsak egészségmegóvó szerepe van, hanem nagyon komoly közösségteremtő és közösségfejlesztő szerepe is. Magyarország Kormánya azt is bebizonyította az elmúlt tizenhárom évben, hogy a sport ugyanúgy az identitásmegőrzés eszköze, mint az oktatás, a kultúra, a tájékoztatás. Az is elmondható és tényként megállapítható, hogy akinek van valamilyen sportmúltja, teljesen mindegy, milyen rövid és milyen szerény, azok az emberek az élet más területein sokkal sikeresebbek, kitartóbbak, nem adják fel olyan könnyen, elérik céljaikat. A ma alakuló egyesületnek kívánom, minél több ilyen fiatalt neveljenek a jövőben — mondta Pásztor Bálint.

Az egyesület elnökének Szegedinszki Igort választották, a két alelnök pedig dr. Halasi Szabolcs és Fehér Csaba. Az újonnan megválasztott elnök elmondta, az egyesület célja, hogy összefogják a vajdasági magyar edzőket és testnevelő tanárokat, szakmai segítséget nyújtsanak nekik, és szakmai képzéseket szervezzenek a jövőben. Szeretnék a sportot népszerűsíteni a fiatalok körében, a sportolási lehetőségeket Vajdaság minden településére eljuttatnák.

— Az élsport mellett a szabadidősport is figyelmet érdemel. Fontos, hogy minden vajdasági magyar számára elérhető legyen a rendszeres sportolás lehetősége. Az edzőkkel és a testnevelő tanárokkal való együttműködéssel szeretnénk elérni, hogy a sport hívó szava minél több emberhez eljusson, és minél többen csatlakozzanak a sportcsaládhoz — mondta Szegedinszki Igor, a VMETTE elnöke.

Az egyesület további edzők és testnevelő tanárok jelentkezését várja.

Fényképezte: Tóth Tibor

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..