home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Megalakult Szabadkán az új hatalom
Kartali Róbert
2020.08.21.
LXXV. évf. 34. szám
Megalakult Szabadkán az új hatalom

Dr. Pásztor Bálintot választották meg elnöknek a Szabadkai Városi Képviselő-testület mai alakuló ülésén. Stevan Bakić lett az új polgármester a Szerb Haladó Pártból, Kern Imre pedig az alpolgármester a Vajdasági Magyar Szövetség soraiból.

A városi képviselő-testület alakuló ülésén a vkt alelnöki tisztségére Nebojša Crnogoracot, a Szerbiai Szocialista Párt politikusát választották meg, a vkt titkári teendőit pedig továbbra is dr. Ladóczki Gyula végzi majd. Az új összetételű Városi Tanács héttagú lesz, ebből három helyre delegált tanácsost a Vajdasági Magyar Szövetség: a kommunális ügyekkel és fejlesztésekkel megbízott tanácsos Góli Csilla lett, a mezőgazdasági tanácsos továbbra is Bognár Pásztor Hajnalka lesz, a turizmussal, beruházásokkal és a nemzetközi kapcsolatokkal megbízott tanácsos pedig Ercsi Hargita lett. A gazdasági felelős Srđan Samardžić, a művelődési és oktatási ügyekkel Miloš Nikolić, a szociális kérdésekkel és az egészségüggyel Ilija Đukanović, a sport- és ifjúsági ügyekkel pedig Nataša Aleksić lett megbízva. Az eseményről szóló részletes tájékoztatást szerdai lapszámunkban olvashatják.


Még több kép!▼ 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..