home 2024. július 23., Lenke napja
Online előfizetés
Még nem került elő az eltűnt kislány
Pannon RTV
2024.03.28.
LXXIX. évf. 13. szám
Még nem került elő az eltűnt kislány

27 órányi intenzív munka után felhagytak a március 26-án eltűnt kétéves kislány, Danka Ilić terepi keresésével.

A hatóság emberei és a hozzájuk csatlakozó önkéntesek az eltűnés helyétől számított 10 négyzetkilométert fésülték át. A keresésbe bekapcsolódtak a tűzoltók és az önkéntes mentőegységek tagjai is. Keresőkutyákat, helikoptereket, drónokat, hőkamerákat is bevetettek. A rendőrség irányításával önkéntesek is részt vettek az akcióban, akik házról-házra jártak a környéken, hogy a kislány nyomára bukkanjanak. A keresést kiterjesztették a Borhoz tartozó utakra is. Leellenőrizték a településen áthaladókat, valamint azokat a környékbeli személyeket is, akit a hatóságok veszélyesnek ítéltek meg. Több elhagyatott házat is átkutattak, de nem jártak sikerrel.

A rendőrség átkutatott mindent centiméterről centiméterre és arra a következtetésre jutottak, hogy a kislány nincs a vizsgált területen, így más módszereket alkalmaznak és kiterjesztik a kutatást – közölte Szerbia Belügyminisztériuma. A rendőrség továbbra is intenzíven keresi az eltűnt kislányt.

A kislány az első olyan személy Szerbiában, akit a Találj meg! rendszer segítségével keresnek. A kutatásba gyakorlatilag az ország teljes lakosságát bevonták.

Danka Ilić március 26-án, kedden 13 óra 45 perc körül tűnt el Bor városából. Danka barna hajú, barna szemű, magassága körülbelül 85 cm. Eltűnésekor olajzöld kabátot, lila nadrágot és fekete tornacipőt viselt.

Szerbiában most először indult be az úgynevezett Amber Alert rendszer, melyet szerbül Pronađi me!, vagyis Találj meg! névvel vezettek be. Célja, hogy ha egy gyerek eltűnik, akkor minél gyorsabban, minél nagyobb körben elterjedjen az információ. Ezáltal a hatóság emberei a lakossággal, a pályaudvarokkal, a reptérrel, a mobilszolgáltatókkal, és minden más releváns szektorral együttműködve dolgozhatnak a gyerek megtalálásán.

A rendszer nem minden eltűnt gyermek esetében aktiválódik. Feltétel, hogy a gyerek 7 évnél fiatalabb legyen, ugyanis ez esetben, ha magára marad, életveszélyben van, mivel nem tud magáról gondoskodni. Másik eset, ha a gyerek 18 évnél fiatalabb, és valamilyen testi vagy értelmi fogyatékossággal, autizmussal küzd, vagy ha orvosságra, terápiára van szüksége.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..