home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Még lehet szavazni a Segítség.ma határon túli magyarokat segítő startupra
2021.02.17.
LXXVI. évf. 7. szám
Még lehet szavazni a Segítség.ma határon túli magyarokat segítő startupra

A Segítség.ma megoldás lehet a határon túli magyar anyanyelvű egészségügyi ellátás jelenlegi nehézségeire

Tavaly ősszel indult el a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) és külhoni magyar szakmai partnereinek összefogásából létrejövő Segítség.ma online felület. Törőcsik Franciska színésznő jelöltjeként mától rájuk is lehet szavazni a Highlights of Hungary oldalán. A projektet számos hazai és határon túli híresség is támogatja, többek között a Bagossy Brothers Company, Csorba Lóci, Pál István Szalonna, PIXA, Gundel Takács Gábor, Dér Heni, ifj. Vidnyánszky Attila vagy Bugár Anna felvidéki színésznő.


Csorba Lóci

A Segítség.ma platform legfontosabb célja, hogy a határon túli és a diaszpórában élő magyar betegek a lehető legkönnyebben és leggyorsabban találjanak maguknak, vagy a környezetükben élőknek anyanyelvű egészségügyi és mentálhigiénés szakembert.

A szakma véleménye szerint a magyar nyelven történő egészségügyi ellátás a határon túli területeken továbbra is problémát jelent a magyar kisebbségek számára, ezen belül is kiemelt problémákkal küzd a speciális ellátást igénylő gyermekek, fiatalok anyanyelven történő kezelése.

A Highlights of Hungary 55 legkreatívabb kezdeményezése közé kerülve a csapat arra számít, hogy minél több emberhez eljut a projekt, szavazni rájuk az alábbi felületen lehet: ITT

A felület a tesztelési időszak után november eleje óta fogadja a szakemberek és a felhasználók regisztrációit, jelenleg az alábbi funkciók érhetőek el, melyeket a felhasználói visszajelzések alapján folyamatosan fejlesztenek:

  • szakemberek keresése hely, és szakterület alapján
  • páciens-beteg kapcsolatfelvétel
  • szakemberek értékelésének lehetősége
  • hallgatók számára szakmai gyakorlati hely keresése
  • Betegedukációs tartalmak biztosítása mind a szakemberek, mind a páciensek számára
  • Szakmai webináriumok biztosítása a határon túli és a diaszpórában élő magyar anyanyelvű betegek és szakemberek számára

Honlap: segítség.ma

Facebook oldal:  Segítség.ma Facebook

Youtube-csatorna: Segítség.ma TV

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..