home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Második keresztény könnyűzenei koncert
KOVÁCS Csaba
2013.08.14.
LXVIII. évf. 33. szám
Második keresztény könnyűzenei koncert

Pénteken, augusztus 9-én tartották meg Szabadkán a Mária Rádió második keresztény könnyűzenei koncertjét „Deus meus et omnia” (Istenem és mindenem) mottóval. Ft. Palatinus István, a Mária Rádió igazgatója nyitotta meg az estét bevezető imájával.

Fellépett a topolyai Via Mariae ifikórus, amely az ifjúsági hittanos fiatalokból alakult, akik hitüket szerették volna konkrét tettek formájában is kinyilvánítani. Vezetőjük Kokrehel Júlia. A Mária Rádió önkénteseiből is összetevődött két együttes, egy fiatalabb és egy idősebb, akikkel fellépett Bús Hajnalka is, a szerbiai tehetségkutató döntőse. Az est fő vendége pedig a felvidéki Crux együttes volt. Az együttes tagjai így nyilatkoztak magukról: 2007-ben megalapítottunk egy keresztény rockzenét játszó zenekart CRUX együttes néven, célunk a keresztény értékek, a Biblia és az Evangélium üzenetének közvetítése és terjesztése. Úgy éreztük, hogy a mai kor fiatalságának nagy szüksége van arra, hogy ne csak a világi zenekarokat, hanem egy keresztény együttest láthasson a színpadon, amelynek tagjai bátran énekelnek a hitükről. Célunk egyfajta motiváció, illetve evangelizáció. Mint ahogy a nevünk is mondja, sokszor az élet is egy kereszt, amit nem mindig könnyű vinni, de nem az a fontos milyen nehéz a kereszt, hanem az, hogy milyen erős a hitünk. Dalszerzőjük és énekesük Marosi Péter, aki a koncerten is elmondta minden dal keletkezésének történetét. Hangsúlyozták továbbá, hogy szükséges a keresztények által megélni és kimutatni az örömet, hogy az Örömhír ne csak frázis legyen. Dalaik, mint a Mondj igent, Úgy mennék én, Ébredj, Magyarország… a közönségben is felébresztették épp ezt az örömet. Ezentúl a Crux együttes dalait hallgatni lehet majd a Mária Rádió műsoraiban is, CD-iket pedig be lehet szerezni a szabadkai stúdióházban.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..