home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Martonos falunapot ünnepelt
(T. T.)
2015.07.06.
LXX. évf. 26. szám
Martonos falunapot ünnepelt

Martonos szombaton ünnepelte a település napját. Az első írásos dokumentum a helységről 1237-ből származik, amikor városi rangot kapott. 1960-ig községként tartották számon.

A délelőtt folyamán a gyerekek különféle ügyességi játékokban és kézműves-foglalkozásokon (lufifújás, plakátfestés, aszfaltrajzolás, szögbeverés, fánk–, karkötő–, papírbábkészítés, arcfestés, kerékpáros ügyességi verseny) vehettek részt a központban lévő parkban és a kézilabdapályán. A martonosi Önkéntes Tűzoltó Egyesület látványos bemutatót tartott, melynek a gyerekek örültek a legjobban, hiszen a perzselő forróságban igazi felüdülést nyújtott nekik a zuhanyként lehulló vízsugár. Eközben a helyi közösség épületében a Tiszavirág kézimunkacsoport szervezésében az érdeklődők virág– és kézimunka-kiállítást, valamint az óvodások és az iskolások munkáit csodálhatták meg, ezenkívül a Kosárfonó Múzeum, a Tájház és az Emlékház kapuja is nyitva állt a látogatók előtt. A sport sem maradt ki a napból, hiszen a tekepályán egyéni versenyt, a labdarúgópályán pedig hat csapat részvételével kispályás focitornát tartottak.

Estefelé művelődési műsor kezdődött, melynek keretében Horváth Gergely, a martonosi helyi közösség tanácsának elnöke szólt a közönséghez. Elmondta, hogy a falunap elsősorban a gyerekekről szólt, hiszen azt szeretnék, hogy ők a magukénak érezzék a települést, és vigyázzanak rá.

— A falu élhető, hiszen van állandó orvosi ellátásunk, nyolcosztályos általános iskolánk, óvodánk, postánk, üzlethelyiségeink. A helyi közösség épületének belső felújítását elvégeztük, tavaly pedig Kishomokon az iskola tetőszerkezetét cseréltük le. A helyi közösség épülete homlokzatának felújítását azért szüneteltetjük, mert előbb koptató aszfaltréteggel szeretnénk bevonni az alaposan tönkrement főutcánkat. Ha a tartománytól és a köztársaságtól sem kapunk támogatást, akkor mindezt a helyi járulékból próbáljuk majd megoldani. Az idén szeretnénk lerakni két utcának az alapját, hogy később aszfalt kerülhessen rá, valamint a főutcán a csapadékelvezető árkot is teljesen ki akarjuk tisztítani. Az anyagi lehetőségeink végesek, mindent egyszerre nem tudunk megcsinálni. Csak a helyi közösség tetőszerkezetére kaptunk pénzt, a többi beruházást a polgárok hozzájárulásából végeztük el — mondta Horváth. 

A gazdag művelődési műsor — melyben felléptek a helyi óvodások, az iskola alsós gyermekei, a Testvériség Művelődési Társulat néptáncosai és vegyes kórusa, valamint a Bárka védencei — után családi vetélkedőt tartottak, majd az idei martonosi falunap oklevelek kiosztásával és táncházzal fejeződött be.


Most pedig tekintse meg a cikkhez kapcsolódó képgalériát is, melyet kicsit lejjebb megtalálhat!

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..