home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Márton Anita családjával utazna a tokiói olimpiára
MTVA
2021.05.14.
LXXVI. évf. 19. szám
Márton Anita családjával utazna a tokiói olimpiára

Naponta kétszer edz Márton Anita olimpiai bronzérmes súlylökő, akit néha még kislánya, a januárban született Luca is elkísér a terembe. Anitának már megvan az olimpiai kvótája, így ő már biztosan utazik Tokióba, ahova lehet, hogy családja is elkíséri. Az olimpikon a felkészüléséről és az anyaságról is mesélt szerdán este az M2 Petőfi TV Én vagyok itt! című műsorában Csitári Gergelynek.

Az olimpiai bronzémes, világbajnoki ezüstérmes, fedett pályás világbajnok súlylökő olimpiai felkészülése nem a megszokott módon történt, ugyanis januárban megszületett kislánya, Luca.

 

„Szerencsére a 9 hónapos várandóságom nagyon jól telt, végig tudtam mozogni, szó szerint a szülés előtti napon is lent voltam edzésen, így viszonylag kevés izmot és erőt veszítettem. A császármetszés miatt fokozatosan tértem vissza az edzéshez és mostanra már egészen jól visszajött az erőnléti állapotom” – mesélte Márton Anita, aki a pici mellett is naponta kétszer edz. Eddig főként erőnléti és technikai munkát végzett, a dobóedzéseket pedig most kezdi. A felkészülést, a sportot elmondása szerint remekül össze tudja egyeztetni az anyasággal, amelyben férjének és édesanyjának is nagy szerepe van.
 

A mellékelt fotón Márton Anita a női súlylökés döntőjében a dohai atlétikai világbajnokságon a Kalifa Nemzetközi Stadionban 2019. október 3-án. Márton Anita az ötödik helyen végzett.Fotó MTI/EPA/Diego Azube

 

„Mindig is szerettem volna anya lenni, de álmomban sem gondoltam volna, hogy ez ennyire szuper lesz” – vallotta be Anita az Én vagyok itt! műsorvezetőjének, Csitári Gergelynek. A világbajnok súlylökő azt is elmondta, hogy kislánya nagyon jó baba. Előfordult már, hogy Luca is elkísérte őt az edzőterembe és lehet, az olimpiára sem egyedül utazik.

 

„Nem elképzelhetetlen, hogy együtt megy a család Tokióba, de ha mégsem tudom vinni Lucát, akkor megpróbálom a lehető legrövidebb idő alatt megjárni az olimpiát” – osztotta meg terveit a M2 Petőfi TV-n az olimpiai bronzémes súlylökő. A beszélgetés IDE kattintva újranézhető!

 

 Én vagyok itt! – Hétfőtől-szombatig 21.05-től az M2 Petőfi TV műsorán!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..