home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Маrokkó–Irán 0:1 (0:0)
Tóth Tibor
2018.06.15.
LXXIII. évf. 24. szám
Маrokkó–Irán 0:1 (0:0)

B csoport, 1. forduló

Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 62 548 néző, vezette: Cakir (török).

Gólszerző: Buhadduz (öngól) a 95. percben.

Marokkó: Munir – Hakimi, Benatia, Szaissz – N. Ambrabat (Sz. Amrabat), Busszufa, El-Ahmadi, Harit (Da Costa) – Belhanda, El-Kaabi (Buhadduz), Zijes.

Irán: Beiranvand – Rezaeian, Csesmi, Pualigandzsi – Anszarifard, Ebrahimi (Hosszeini), Hadzsszafi, Sodzsaei (Taremi), Dzsahanhabsz (Goddosz), Azmun, Amiri.

Nagy iramot diktáltak a marokkóiak az első húsz percben, de az iráni kapu érintetlen maradt, pedig volt olyan támadás, amikor több lövést is zúdítottak Beiranvand kapujára.

Az irániak főleg ellentámadásokra rendezkedtek be. Az egyik ilyenből előbb Azmun került helyzetbe, de Munir lábbal védett, a kipattanót Dzsahanhabsz lőtte rá, a marokkói kapus azonban a levegőben halászva szögletre mentett.

Tíz perccel a mérkőzés vége előtt a labdát többet birtokló Marokkó majdnem megszerezte a vezetést, de Zijes távoli bombáját a jobb alsóból bravúrral kipiszkálta az iráni kapus.

A 95. percben megszületett a mérkőzés egyetlen találalata: Irán szabadrúgáshoz jutott a bal oldalon, Hadzsszafi beívelését pedig Buhadduz előre vetődve a hálóba fejelte... A szépséghiba csupán annyi, hogy a csereként beállt játékos saját kapujába juttatta a labdát, ezzel gyakorlatilag megpecsételve a válogatott sorsát.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..