home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Márciusi mozibemutatók
Brasnyó Zoltán
2019.03.14.
LXXIV. évf. 11. szám
Márciusi mozibemutatók

Marvel Kapitány — Dumbó — Apró mesék

Marvel Kapitány

Március 7-én érkezett meg a Marvel Studios első női főszereplős szuperhősfilmje, mellyel a Disney nem kis kockázatot vállalt. A cselekmény a ’90-es években játszódik, és sokkal inkább egy kötelező előzményfilmnek tekinthető a Marvel legnagyobb szuperhősmozijához, az április 25-én érkező Végjátékhoz. Carol Danvers pilótaként közvetlen érintkezésbe kerül azokkal a földönkívüli erőkkel, amelyeket a Bosszúállók-sorozatban korábban már szegről-végről megismerhettünk. Marvel Kapitány arra lesz hivatott, hogy kisegítse a Bosszúállókat a Thanosszal folytatott vesztes háborúban, melynek kimenetelét a Végjátékban ismerhetjük meg. Brie Larson, az Oscar-díjas szőkeség játssza Marvel Kapitányt, aki Samuel L. Jackson, azaz Nick Fury oldalán harcol az ismeretlen erőkkel, és tapasztalja meg saját hatalmát. Jacksont ráadásul digitálisan meg is fiatalították. A legújabb Marvel-eredettörténet az előzetes vetítések alapján irdatlanul nagy közönségsikernek ígérkezik, ha viszont a számokat nézzük, az április végén várható Végjáték óriási nézőszáma még ezt is maga alá fogja temetni. Hiába, a 2010-es évek a szuperhősfilmekről maradnak emlékezetesek az utókor számára.

 

Dumbó

A Disney másik kedvenc projektuma, azaz a klasszikus rajzfilmek élő szereplőkkel újragondolt változatainak sorában most egy újabb kultuszfilm, a Dumbó került sorra. A dzsungel könyve és A szépség és a szörnyeteg után tehát március 28-án a nagy fülű kiselefánt számítógépes grafikával telepakolt kalandjaira válthatunk jegyet. A legendás Tim Burton rendezésében az előzetesek alapján nemcsak Dumbót, hanem az őt körülvevő cirkuszi világot is mindenre kiterjedő részletességgel ismerhetjük meg. Hangulatban és látványban a rendező eddigi alkotásait ismerve biztosan nem lesz hiány. Michael Keaton, Danny DeVito, Colin Farrell és Eva Green is felbukkan majd a legújabb élő szereplős tarkabarka Disney-animációban a hónap végén.

 

Apró mesék

Végül pedig jöjjön egy újabb nagyszerűnek ígérkező magyar film. Köbli Norbert forgatókönyvíró és Szász Attila rendező legújabb közös munkája az Apró mesék, mely a korábbi filmekkel (Félvilág, Örök tél, A berni követ) ellentétben ezúttal nem a televízióban, hanem moziban lesz elsőként bemutatva. Egy bűnügyi noirról van szó, mely a II. világháború befejezése után játszódik Magyarországon. Egy szélhámos a zűrzavart kihasználva a gyors meggazdagodásra törekszik, ám egy váratlan találkozás miatt hamarosan rájön, tervei pillanatok alatt semmivé foszlottak, életébe pedig beköltözött a mindent megváltoztató szerelem. De vajon mennyire bízhat meg a felbukkanó femme fatale-ban? Szabó Kimmel Tamásban és Kerekes Vicában biztosan nem csalódunk majd, az előzetesek pedig eleganciát, stílust, szenvedélyt és remek zenei betéteket ígérnek. Az Apró mesék március 14-én érkezik a magyarországi mozikba.


Nyitókép: Apró mesék (Imdb.com)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..