home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Márciusi események az Újvidéki Színházban
2022.03.03.
LXXVII. évf. 9. szám
Márciusi események az Újvidéki Színházban

Az Újvidéki Színház gazdag márciusi repertoárját a hónap második napján a Culture Flesh című kiállítás indítja,  amelyen Vladimir Ilievszki szkopjei  valamint Vukašin Vojvodić és Duško Pujin újvidéki művészek  festményeit tekintheti meg a közönség a hónap végéig. A kiállítás mintegy harminc, többnyire akril festményből áll, különböző hordozókon és más-más formátumban megalkotva. A kiállítás vendége Vladimir Ilievszki, aki szülővárosában, Szkopjében végzett a Képzőművészeti Kar festészet szakán. Eddig tíz egyéni kiállítást rendezett, több csoportos kiállításon és festőtelepen vett részt itthon és külföldön egyaránt. Két falfestmény szerzője, hét állami kitüntetést birtokol. A tárlat 18 órától lesz megtekinthető, ezt követően a Rinocéroszok című darabot adjuk elő, amelyet Nikita Milivojević állított színpadra Eugéne Ionesco szövege alapján.

Ezt követően, a hónap 5-én a Színes Szilánkok Diákszinpad a Tenger a lélekben  című produkciót mutatják meg.

Március 7-én és 8-án Urbán András rendező által színpadra állított előadásokat  láthatja a közönség - először a Neoplantát, majd Hasszán aga feleségét. Mindkét produkcó  a Sterija Játékok  és  számos más regionális és nemzetközi fesztivál díjazottja.

Március 10-én mutatjuk be legújabb produkciónkat, Az idiótát,  amelyet Andrej Cvetanovszki macedón rendező állított színpadra.

A hónap közepén, 16-án és 17-én az újvidéki közönség hosszú idő után láthatja a BITEF Teatar vendégjátékát, a  Jami District című produkciót,  Kokan Mladenović rendezésében. A hónap végén Az isteni Dzsoni parázna napjai, Anna Karenina és Mephisto is játszik.

A jelenlegi repertoár mellett az Újvidéki Színház színészei dolgoznak a készülő III. Richárd című projekten, amelyet Dejan Projkovski rendező állít színpadra - akit közönségünk Anna Karenina díjnyertes darabjáról ismerhetett meg.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..