home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Március idusának ünnepe Zentán
2017.03.08.
LXXII. évf. 10. szám
Március idusának ünnepe Zentán

Ünnepi megemlékezés • Alkalmi tiszteletadás és főhajtás • Koszorúzás

Március 10., péntek, 19.30 óra. Kevi (Móra István Művelődési Egyesület)

„Az volt a tavasz! – szívek tavasza”

Ünnepi megemlékezés az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának emlékére a kevi Móra István Művelődési Egyesület szervezésében. Az ünnepi műsorban bemutatkoznak a helyi óvodások, kisiskolások valamint az egyesület csoportjai. Ünnepi köszöntőt Ceglédi Rudolf polgármester mond.

 

Március 12., vasárnap, 16.00 óra. Felsővárosi köztemető

Kegyeletes koszorúzás

Alkalmi tiszteletadás és főhajtás az 1848–49-es magyar forradalom és szabadságharc áldozatainak emléksírhelyénél a zentai Cor Jesu Kamarakórus közreműködésével. Ünnepi beszédet mond Pataki Tibor történelemtanár, a Községi Képviselő-testület alelnöke

 

Március 12., vasárnap, 18.00 óra. Művelődési Ház

„De szellemét a tűz nem égeté meg…”

Ünnepi megemlékezés az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának emlékére. A műsorban közreműködik a Cor Jesu Kamarakórus, a zentai Ispiláng néptánccsoport, Krnács Erika előadóművész és Zsoldos Ervin verséneklő, továbbá a Hódmezővásárhelyről érkező Kankalin Néptáncegyüttes.

Ünnepi köszöntőt Ceglédi Rudolf polgármester mond. Az ünnepi rendezvénysorozat főszervezője és támogatója a Zentai Önkormányzat és a Thurzó Lajos Művelődési-Oktatási Központ

 

Március 13., hétfő, 12.00 óra. Városháza oszlopcsarnoka

In memoriam gróf Batthyány Lajos

Batthyány Lajos gróf, az első felelős magyar kormány miniszterelnöke emléktáblájának megkoszorúzása, majd a Zentai Gimnázium diákjainak alkalmi műsora, a „népek tavaszának” magyar reménységeit megvalósítani igyekvő, mártírhalált halt miniszterelnök tiszteletére. Felkészítő tanár Juhász Aranka. Alkalmi beszédet Szabó Lívia történelemtanár mond

 

Március 15., szerda, 19.00 óra. Tornyosi Könyvtár

„Tisztelet a bátraknak”

Ünnepi megemlékezés az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának emlékére a tornyosi Herőce Polgárok Egyesülete szervezésében.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..