home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Március idusán a déli Bánságban
Martinek Imre
2022.03.14.
LXXVII. évf. 10. szám
Március idusán a déli Bánságban

Ürményháza és Pancsova

Ürményháza, március 13-a

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc délvidéki hőseinek emléktáblája előtt és körül egybegyűlt helybéliek lelkes ifjú csoportját ez alkalommal Székelykevéről, Torontálvásárhelyről és Kisoroszról érkező fiatalok is erősíték. Fellépett továbbá a helyi asszonykórus, az Ürményházi Ifjúsági Klub szavalói, illetve a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete támogatásával tevékenykedő ürményházi anyanyelvápolók kis- és nagycsoportja. A kegyelet virágait a temetőkerti emlékhely tövében a Történelmi Vitézi Rend törökbecsei képviselői helyezték el. 

Pancsova, március 13-a

A Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület székházában megtartott ünnepi megemlékező műsor a házigazdák, a hertelendyfalvi Tamási Áron Székely-Magyar Művelődési Egyesület és a kevevárai Keve Magyar Művelődési Egyesület közös együttműködésében valósult meg. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Kovács Elvira, a VMSZ parlamenti képviselőjelöltje, aki az egybegyűltekhez intézett alkalmi köszöntőjében a küszöbön álló magyarországi, illetve szerbiai parlamenti választások jelentőségét és tétjét is méltatta.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..