home 2024. június 13., Antal napja
Online előfizetés
Március 10-e
Martinek Imre
2024.03.10.
LXXIX.. évf. 10. szám
Március 10-e

Ezen a napon hunyt el 2016-ban Budapesten Kerényi József Péter Ybl Miklós- (1975), Kossuth- (1992) és Prima Primissima díjas (2005) magyar építész, egyetemi tanár…

„Akkor építünk jól, ha sem bánatot, sem nosztalgiát nem ébresztünk az emberekben a múlt iránt.”


Kecskemét — 2023. február 17.

Született Kispesten, Wekerle kertvárosrészben, 1939. november 27-én. „Nevéhez fűződik a kecskeméti főtéren álló, és a mai Kéttemplom közbe nyúló bazársor elbontása, a Kodály Intézet megvalósulása 1973-ban, a volt ferences kolostorépületben. Munkájának köszönhető, hogy ma a Tudomány és Technika háza megvalósult a volt Zsinagógában, megtartva az épület eredeti arculatát. Ő mentette meg a »Szalagház« mögötti Bánó házat, mely ma a Magyar Naiv Művészetek Múzeumaként működik. Jelentős eredményeként tekinthető a Széchenyi és az aradi vértanúk tiszteletére kialakított park is.” (Külső hivatkozás: Wikipédia)

A mesterre ezúttal egy 2010-ben készült kisfilmmel (XII KŐMÍVES — Mesterek a kortárs magyar építészetből) emlékezünk.

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..