home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Maradjanak otthonaikban, őrízzék meg életüket! — üzeni Szabadka polgármestere
2020.03.31.
LXXV. évf. 13. szám
Maradjanak otthonaikban, őrízzék meg életüket! — üzeni Szabadka polgármestere

Bogdan Laban polgármester nyilatkozata

A napokban néhány médiaháztól több kérdés érkezett, amelyekben Szabadkára vonatkozó adatokat kértek a koronavírussal kapcsolatos jelenlegi helyzetre vonatkozóan.

Amit elmondhatok városunkban a jelenlegi járványügyi helyzettel kapcsolatban, hogy a Covid 19 vírusra a mintavételt városunk területén csak a Szabadkai Közegészségügyi Intézet végzi, a páciensek klinikai kórképük indokoltsága esetén, a közkórház kérésére, a járványügyi és klinikai kritériumokkal összhangban. Az összes mintavétel az Egészségügyi Minisztérium meghagyása és utasítása alapján történik.

Felhívnám a figyelmet, hogy a megbetegedettek és hospitalizáltak pontos számára vonatkozó releváns forrás az Egészségügyi Minisztérium tájékoztatója, a fertőzött személyekkel, azoknak az elmúlt időszakra vonatkozó tevékenységeivel és kapcsolataival kapcsolatos különféle és egymásnak ellentmondó információk egy ilyen érzékeny helyzetben rendkívül veszélyesek lehetnek.

Tudomásom szerint mindazok, akik Szabadkáról kórházba kerültek, egészségi állapota stabil, az egészségügyi intézmények hatáskörükkel összhangban járnak el.

A Szabadkai Közkórház, az Egészségház és a Szabadkai Egészségvédelmi Intézet az őket megbízott tevékenységek elvégzéséhez el van látva a szükséges kellékekkkel és védelmi eszközökkel.

Kihangsulyoznám, hogy a kihirdetett rendkívüli helyzet idején feltétlenül szükséges, hogy a polgárok csak ellenőrzött és pontos információkat kapjanak a vírus által okozott fertőző betegséggel és annak következményeivel kapcsolatosan.

 Az első COVID19 vírussal történő fertőzéstől, 2020. március 6-tól, máig, tehát március 31. napjával bezárólag, 15 koronavírussal fertőzött személy van Szabadka város területén.

Ami nagyon fontos, hogy nem fertőződött meg egyetlen egészségügyi dolgozó sem. Minden beteg a személyzet és más betegek biztonságára vonatkozóan előírt protokoll előírásainak tiszteletbentartásával lett ellátva.

A megerősített esetek számának növekedése teljes mértékben várható tekintettel a járványügyi helyzetre, ugyanis a járvány negyedik hetében járunk, ugyanakkor a helyzet egyelőre nem aggasztó.

Még egyszer megkérem a polgárokat, hogy ne keltsenek pánikot és ne híreszteljenek valótlanságokat a betegek számával és állapotukkal kapcsolatosan, a médiumokat pedig felkérem, hogy ebben a láthatatlan ellenséggel való harcban segítsenek, mégpedig oly módon, hogy a városunk területén élő betegek egészségi állapotával és a járványügyi helyzettel kapcsolatos minden szükséges információt az illetékes köztársasági intézményektől kérjék, mindenekelőtt a minisztériumtól és az egészségügyi intézmények megfelelő képviselőitől, akik naponta tájékoztatják a médiát és a polgárokat a Covid 19 vírussal kapcsolatos helyzetről.

Függetlenül attól, hány ember beteg vagy potenciálisan beteg, mindannyiunknak az adott ajánlások alapján kell cselekedni, és ennek megfelelően otthonunkban kell maradnunk, nem szabad az épületben és parkban társalogni, és a lehető legkevesebb társadalmi kapcsolattal kell rendelkeznünk, tegyük ezt annak érdekében, hogy ezt a csatát mielőbb megnyerjük.

Maradjanak otthonaikban őrízzék meg életüket!

Bogdan Laban,
a válságkezelő törzskar parancsnoka és polgármester s.k.

 


Szabadka. Korzó. 2020. 03. 30. (fotó: Roncsák Alexander/Hét Nap Online)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..