home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Marad a zárlat Ausztriában
MTI
2021.01.18.
LXXVI. évf. 2. szám
Marad a zárlat Ausztriában

Másodszor is meghosszabbítják a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó teljes zárlatot – jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár.

A mostani döntés alapján február 8-ig tart az országos karantén. Érvényes az egész napos kijárási korlátozás, zárva lesznek a kereskedelmi egységek, a kulturális és sportlétesítmények, a közeli testi kontaktust igénylő szolgáltatók, és az iskolák is maradnak a távoktatásnál. A szállodák, éttermek és bárok még tovább lesznek zárva, előreláthatólag február végéig. A másfél méteres távolságtartás előírt mértéke ezentúl 2 méter, és január 25-től a szokásos, egyszerűbb maszkok helyett a tömegközlekedésben és a boltokban kötelező lesz a hatásosabb FFP2-es maszkok viselése.

A kormány továbbra is támogatja a rövidített munkaidőt, és – ahol csak lehetséges – az otthonról történő munkavégzést.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..