home 2024. május 18., Erik napja
Online előfizetés
Már kapható Avril Lavigne új kislemeze
Zvekán Péter
2013.04.24.
LXVIII. évf. 17. szám
Már kapható Avril Lavigne új kislemeze

Napjaink legizgalmasabb híre, hogy az ünnepelt nemzetközi popsztár megjelentette a rajongók közreműködésével elkészített vadonatúj videóját, a Here’s To Never Growing Upot, amely kislemezként már kapható a digitális zeneszolgáltatóknál.

Időnként szokatlan azzal a ténnyel szembesülni, hogy egyes előadók milyen korán válnak híressé. Gondoljunk csak Rihannára, akinek az első világslágere 16 éves korában született meg, megemlíthetném Justin Biebert, korunk tinibálványát — de őt most inkább hagyjuk! —, és éppen ilyen piszokul szerencsés Avril Lavigne is, akinek 18 évesen jelent meg az első sikerlemeze. Persze sokan vannak, akik idővel eltűnnek a süllyesztőben, de Avril már több mint tíz éve van a zenei színtéren, és úgy tűnik, hogy még sokáig ott is marad.

Enyhe túlzással azt is mondhatnánk: a 28 éves kanadai énekesnő kitörölhetetlen nyomot hagyott a zeneiparban, hiszen több mint 35 millió lemezt adott el világszerte. Tehetségének elismerését 8 Grammy-jelölés és 7 hazavitt Canadian Juno Award is bizonyítja. Mint már említettem, 18 éves korában, 2002-ben robbant be a köztudatba az óriási sikerű Let Go című albumával, amelyen a felejthetetlen és igencsak gyors tempójú Sk8er Boi és az inkább lírikus hangvételű Complicated című slágerek is megtalálhatóak. Ezt követte 2004-ben az Under My Skin címet viselő stúdiólemeze, amely a Billboard lista legelső pozícióján debütált csakúgy mint a harmadik stúdióalbuma, a The Best Damn Thing. Ez utóbbin kapott helyet a hatalmas sikert arató Girlfriend is, melyet több mint 198 milliószor néztek meg a világ legnagyobb videómegosztó oldalán.

Az sem mellékes, hogy Lavigne szerezte az Alice című dalt, amely Tim Burton világhírű, ám egy kicsit beteg képvilágot elénk táró Disney-filmjében, az Alice Csodaországban címűben csendült fel. Aztán megjelent a negyedik korongja, a 2011. évi Goodbye Lullaby, amely olyan sikerdalokat vonultatott fel, mint a What The Hell és a Smile.

A fiatal és energikus énekesnőnek azonban ez még mindig nem elég, ezért a stúdión kívül is igen aktív. Folyamatosan tervez újabb és újabb darabokat saját, Abbey Dawn elnevezésű ruhamárkájának kollekciójába, ráadásul megjelentetett három parfümöt is, a Forbidden Rose-t, a Black Start és Wild Rose-t. Mielőtt azonban bárki is azt hinné, hogy Avrilnek csak a profit a fontos, meg kell említenem, hogy 2010 elején létrehozta a The Avril Lavigne Foundationt, amelynek mottója a R.O.C.K.S., azaz a Respect, Opportunity, Choices, Knowledge és Strength szavakból alkotott mozaikszó. Az alapítvány a tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermekeket és fiatalokat támogatja más jótékonysági szervezetekkel együttműködve, és nemcsak felhívja a figyelmet a rászorulókra, hanem különféle programokkal segíti is őket, miközben természetesen a támogatás sem marad el.

Napjaink legizgalmasabb híre, hogy az ünnepelt nemzetközi popsztár megjelentette a rajongók közreműködésével elkészített vadonatúj videóját, a Here’s To Never Growing Upot, amely kislemezként már kapható a digitális zeneszolgáltatóknál. A szöveges videó az egy héten át tartó rajongói aktivitás eredménye, és alapja egy vadonatúj alkalmazás volt. Erről nem is árulnék el többet, a végeredményt mindenki nézze meg a Youtube-on, és döntse el maga, hogyan vált be ez a nem mindennapi ötlet. Érdekességként megemlíthető, hogy A Here’s To Never Growing Up című szerzemény elkészítésekor Avril ismét együtt dolgozott eredeti mentorával, LA Reiddel, aki a világ egyik legmenőbb zenei producere és zeneszerzője. A szám előadásának televíziós debütálására április 26-án kerül sor az egyik legnézettebb amerikai műsor, a legendás Tonigh Show with Jay Leno színpadán.

A kislemez a Henson Studiosban készült, a dalnak az énekesnő vőlegénye, Chad Kroegeren kívül Dave Hodges, Martin Johnson és az indie hiphop szenzáció, J. Kash volt a társszerzője, a produceri munkálatok pedig Martin Johnson nevéhez fűződnek. A keveréséért a többszörös Grammy-díjas slágergyáros, Serban Ghenea felelt, és elmondása szerint a Here’s To Never Growin Up visszaadja azt a partihangulatot, amely a stúdióban volt tapasztalható Avril 5. albumának készítése során. Az album várhatóan még az idén a boltokba kerül.
 

 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..