home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Májusfa Zentán a Kertek Helyi Közösségben
(Tha)
2023.04.29.
LXXVIII. évf. 17. szám
Májusfa Zentán a Kertek Helyi Közösségben

A zentai Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ, a helyi közösséggel karöltve második alkalommal állított májusfát a Kertek Helyi Közösségben. A májusfát a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola diákjai színes lufikkal és szalagokkal díszítették fel. Közreműködött a Sarkantyú tamburazenekar.

A hagyomány szerint a májusfát április 30-ról május 1-re virradóra, az éj leple alatt vagy kora hajnalban díszítették általában színes szalagokkal.

A májusfa a fiatalság, az újjászületés és a szerelem szimbóluma, az udvarlási szándék kifejezésére szolgált. Legények állították azoknak a lányoknak a háza előtt, akik eladósorba kerültek. Az ifjak általában a kiszemelt kedves háza előtt tisztelegtek ezzel a kedves gesztussal, a lányok pedig büszkék voltak, ha májusfát kaptak.

Manapság a májusfa állítása közösségi esemény.

Fotók forrása: Pósa András és Horváth Zsolt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..