home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Május 3. — Az asztma világnapja
2022.05.03.
LXXVII. évf. 17. szám
Május 3. — Az asztma világnapja

Az asztma világnapja egy nemzetközi ünnep, amelyet 1998 óta, minden évben május első keddjén tartanak és az eseményt a Világmozgalom az Asztmásokért (GINA) nevű szervezet javasolta és kezdeményezte.

A nap célja, hogy rá döbbentse az embereket az ezzel a betegséggel kapcsolatos problémákra és bajokra, melyek az emberek életét a leghétköznapibb módokon érinti.

A világnap alkalmával azt a célt akarják elérni, hogy az embereket tájékoztassák ezen betegség gyógymódjairól, hogy rendszeres együttműködésre buzdítsa őket az orvosaikkal kapcsolatban. Ezzel szeretnék növelni az asztmával járó és kapcsolatos tünetek megértését, és fokozni azon készséget, hogy a beteg maga is ellenőrizhesse és kezelhesse betegségét.

A világnap támogatói az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és Az Egyesült Államok Nemzeti Légzési és Keringési Tudományos Intézete (NHLBI).

Forrás: Wikipedia

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..