home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Május 21-e
Martinek Imre
2023.05.21.
LXXVIII. évf. 20. szám
Május 21-e

Ezen a napon hunyt el 2006-ban Budapesten prof. dr. Szabadváry Ferenc Széchenyi-díjas magyar vegyészmérnök, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a magyarországi és nemzetközi kémiai történetírás kiemelkedő egyénisége.


Budapest, Hegyvidék kerület, Németvölgy városrész — 2023. január 4.

„Született a Vas vármegyei Kőszeg városában 1923. szeptember 1-jén. Autodidakta módon lett kémiatörténész, feldolgozta a BME Vegyészmérnöki Tanszékének történetét is, kiemelkedő személyekről írt tanulmányokat, az Országos Műszaki Múzeumban pedig jelentős gyűjteménybővítés fűződik nevéhez.” (Külső hivatkozás: Wikipédia)

 

Fényképezte: Martinek Imre

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..