home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Május 18. — Az internet világnapja
2022.05.18.
LXXVII. évf. 20. szám
Május 18. — Az internet világnapja

A Nemzetközi Távközlési Egyesület kezdeményezésére, az internet világnapját a távközlés világnapját követő napon tartják. 1865. május 17-én Párizsban húsz ország képviselői aláírták a Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union, ITU) létrehozásáról szóló alapító okmányt.

Ennek emlékére 1968 óta tartják a Távközlési Világnapot.

Ehhez kapcsolódóan a Nemzetközi Távközlési Egyesületnek köszönhetően Magyarországon 2002 óta ünnepeljük az Internet világnapját. Az egyesület célja, hogy a világháló – a fejlődő országokat is beleértve – a világ minden területét lefedhesse, az ENSZ még nem is ismerte el hivatalosan, de a folyamatosan növekedő világháló, mindenki számára egyre fontosabbá válik, ezért internet az világnapja szervesen összetartozik a távközlés világnapjával.

Forrás: ezenanapon.hu, jelesnapok.oszk.hu

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..