home 2024. május 20., Bernát napja
Online előfizetés
Május 15-én lejár a levélben szavazók regisztrációjának határideje
2024.05.08.
LXXIX.. évf. 19. szám
Május 15-én lejár a levélben szavazók regisztrációjának határideje

2024. május 15-én 16 óráig nyújthatják be a névjegyzékbe vételi kérelmüket azok a magyar választópolgárok, akik sem Magyarországon, sem az Európai Unió más tagállamában nem rendelkeznek lakcímmel.

A névjegyzékbe regisztrált választópolgárok levélben adhatják le szavazatukat a június 9-i választáson, de kizárólag az európai parlamenti választáson voksolhatnak.

A Nemzeti Választási Iroda a jövő héten postázza a regisztrált választópolgárok címére a szavazási levélcsomagot, aki pedig annak személyes átvételét kérte, a szavazást megelőző két hétben veheti át egészen a szavazás napján 19 óráig, az általa megjelölt országgyűlési egyéni választókerületi székhelyen, kijelölt magyar külképviseleten, vagy kijelölt határmenti településen.


Fotó: Tanjug

A levélszavazat feladható ingyenesen postán a Nemzeti Választási Irodának címezve, ebben az esetben a szavazatnak legkésőbb a szavazás napján, június 9-én 19 óráig kell beérkeznie a Nemzeti Választási Irodához. A levélszavazatok leadhatóak Magyarországon, bármelyik országgyűlési egyéni választókerületi választási irodában, illetve bármelyik külképviseleten.

A levélben szavazó választópolgárok száma jelenleg valamivel több mint 125 ezer.

Az EP-választáson vajdasági magyar politikus is indul. A VMSZ-es Vicsek Annamária neve a Fidesz-KDNP listáján szerepel befutó helyen. Amennyiben bekerül az uniós parlamentbe, Deli Andort váltva ő lesz az a politikus, aki képviseli Brüsszelben a vajdasági magyarok érdekeit.

Forrás: Nemzeti Választási Iroda, Pannon RTV

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..