home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Majdnem félmillióval csökkent Szerbia lakossága a népszámlálás előzetes eredményei szerint
(MTI)
2022.12.22.
LXXVII. évf. 51. szám
Majdnem félmillióval csökkent Szerbia lakossága a népszámlálás előzetes eredményei szerint

Szerbia lakossága az utóbbi tizenegy évben 6,9 százalékkal, lélekszámot tekintve majdnem félmillióval csökkent - közölte a szerbiai statisztikai hivatal az októberben végzett népszámlálás előzetes eredményeit ismertetve szerdán Belgrádban.

Míg 2011-ben a nyugat-balkáni országnak 7 186 862 lakosa volt, addig a legfrissebb adatok szerint ez a szám mára 495 975-tel csökkent, vagyis most Szerbiában 6 690 887-en élnek.

A szerdán bemutatott adatok szerint az ország minden régiójában csökkent a lakosság száma, kivéve a főváros térségét, ahol 1,6 százalékkal nőtt.

A statisztikai hivatal azt is közölte, hogy az előzetes eredmények az adatok további feldolgozása során némileg módosulhatnak, a végleges eredményeket pedig 2023 áprilisa és 2024 júniusa között fokozatosan hozzák majd nyilvánosságra.

2011-ben a Szerbiában élő magyarok száma 253 899 volt, a becslések szerint ez a szám mára kétszázezer alá csökkent.

Markovics Annamária, az MTI tudósítója

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..